Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Salvați Copiii și Alpha Bank ajută copiii aflați în situații vulnerabile

0

Salvați Copiii România și Alpha Bank Romania au încheiat un parteneriat în beneficiul copiilor aflați în situații de risc de abandon școlar. Pentru fiecare contract de depozit încheiat în cadrul unei campanii ce se desfășoară până la 11 decembrie, banca va dona 5 lei pentru sprijinirea programelor desfășurate de Salvați Copiii. În plus, toți clienții care aleg în această perioadă Alpha Depozitul pe plus beneficiază de o dobândă mai mare cu 50% față de cea a depozitului standard la 3 luni, precum și de 0% comision de retragere numerar la ghișeu în ziua scadenței și în următoarele trei zile lucrătoare.

salvati copiii vizual

Fondurile strânse ca urmare a parteneriatul dintre Salvați Copiii și Alpha Bank Romania vor fi utilizate pentru programele desfășurate de organizație în centrele sale educaționale, în cadrul cărora copiii din medii defavorizate primesc servicii educaţionale şi de asistenţă socială, juridică şi psihologică, în vederea reintegrării şcolare sau a prevenirii abandonului şcolar.

Reintegrarea şcolară a copiilor şi prevenirea abandonului şcolar sunt obiective majore pentru Salvaţi Copiii. De aceea, organizația a dezvoltat programele multianuale de facilitare a accesului la educaţie şcolară prin implementarea de servicii educaţionale şi sociale. 16.700 de copii au fost înscrişi în programele ”A Doua Șansă” şi ”Școală după Școală”, iar 13.000 de părinţi au fost sprijiniţi material, social, juridic şi psihologic.

Parteneriatul dintre Salvați Copiii România și Alpha Bank este cu atât mai important, cu cât statisticile privind abandonul școlar sunt îngrijorătoare. În anul 2013, 48,5% dintre copiii din România trăiau în risc de sărăcie sau excluziune socială, media în statele membre ale UE fiind de 27,7% , arată ultimul Eurostat.  În acelaşi an (2013), 32,1% din copiii din România se aflau sub pragul sărăciei relative, stabilit la 60% din mediana veniturilor disponibile la nivel naţional, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Potrivit datelor Ministerului Muncii, cele mai vulnerabile gospodării sunt cele formate din doi adulţi şi trei sau mai mulţi copii, 55,3% dintre acestea aflându-se în sărăcie relativă în anul 2014.

Despre Salvaţi Copiii România

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. Programele Organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 25 de ani de activitate, peste 1.150.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Despre Alpha Bank Romania

Alpha Bank Romania, membră a Alpha Bank Group, este o instituție financiară de Top 10 cu o istorie de peste 20 de ani în România. Banca oferă o gamă variată și modernă de servicii și produse atât pentru segmentul de piață dedicat persoanelor fizice, cât și pentru sectorul IMM și corporate, dar și experiența și competența necesară îndeplinirii planurilor clienților săi.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi ww.alphabank.ro.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.