S-a lansat primul portal de analiză a sectorului neguvernamental: www.AlTreileaSector.ro

0

 

  • www.AlTreileaSector.ro surprinde activitatea organizaţiilor nonprofit şi a entităţilor de economie socială din România
  • Site-ul publică materiale proprii (analize, reportaje, interviuri, studii de caz) cu şi despre profesioniştii sectorului neguvernamental şi partenerii lor
  • AlTreileaSector.ro este un proiect susţinut de Asociaţia React

 logonew

Organizaţiile neguvernamentale, actorii economiei sociale, companiile responsabile social şi alte instituţii interesate, au la dispoziţie începând de astăzi, 18 aprilie, site-ul www.AlTreileaSector.ro. Portalul reprezintă un răspuns la provocările de exprimare şi de vizibilitate ale celui de-al treilea sector din România.

 

AlTreileaSector.ro va publica materiale proprii, originale, scrise de o echipă de jurnalişti activi în sectorul neguvernamental şi de lideri de opinie în diferite domenii. Cititorii vor găsi aici şi articole din presa internaţională ce vizează inovaţii şi tendinţe noi în domeniile de interes pentru ei.

 

Principiile după care ne ghidăm când scriem sunt simple: publicăm materiale proprii, ne bazăm pe calitate în detrimentul cantităţii, iar fiecare cuvânt scris are în spate o documentare solidă şi surse relevante. Scopul nostru este să reflectăm în fiecare material publicat, într-un mod accesibil şi original, ceea ce acum nu se regăseşte în apariţiile mass-media despre campanii sociale, mediu, economie socială şi alte activităţi nonprofit. Al treilea sector din România reprezintă o sursă generoasă de idei, soluţii şi oameni profesionişti dornici să schimbe lumea în bine şi să răspundă unor probleme pe care alţii nu pot sau nu vor să le rezolve.” Ruxandra Palade, Manager de proiect AlTreileaSector.ro

 

Cele şase rubrici ale AlTreileSector.ro au fost concepute pentru a acoperi domeniile şi actorii de interes pentru sectorul nonprofit: ONG, Finanţări şi Fundraising, Economie Socială, Companii, Legislaţie şi Studii şi Cercetări. Fiecare dintre acestea este structurată pe subdomenii, astfel încât cititorii să aibă acces mai uşor la subiectele dorite. În plus, portalul are şi o secţiune în limba engleză, unde vor fi traduse articolele relevante pentru mediul neguvernamental internaţional, iar structura site-ului a fost gândită să permită o adaptare uşoară şi plăcută la orice dimensiune a monitorului, la tablete şi la telefoane mobile.

***

 

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală, creată ȋn 2006 pentru a veni ȋn sprijinul actorilor societăţii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact ȋn comunităţile vizate. Organizaţia activează ȋn trei domenii: sănătate publică, educaţie şi integrare socială, are 5 sucursale ȋn care lucrează mai mult de 30 de angajaţi şi peste 200 de voluntari. Pȃna ȋn prezent, Asociaţia React a obţinut 9 premii de excelenţă – naţionale şi internaţionale şi a contribuit la salvarea a mai mult de 120.000 de vieţi omeneşti. www.asociatiareact.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.