Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a lansat linia de finantare pentru proiecte din domeniul „Tranzitia de la scoala la viata activa”

0

„Tranzitia de la scoala la viata activa” (DMI 2.1) este domeniul pentru care s-a lansat azi, 27 septembrie 2010 linia de finantare pentru proiecte de tip grant.

Proiectele propuse in cadrul acestei linii de finantare vor contribui la sprijinirea programelor de invatare la locul de munca pentru elevi si studenti, sprijinirea initiativelor de parteneriat intre scoli, universitati si intreprinderi, la dezvoltarea si furnizarea serviciilor de orientare, consiliere si indrumare in sprijinul tranzitiei de la scoala la viata activa, monitorizarea insertiei tinerilor absolventi pe piata muncii si la dezvoltarea actiunilor inovatoare in vederea imbunatatirii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Alocarea financiara pentru aceasta linie de finantare este de 9.437.819 lei, respectiv 2.228.845 euro. Fiecare proiect poate primi o finantare de minim 211.720 lei (echivalentul a 50.000 euro) si maxim 2.117.195,76 lei (echivalentul a 499.999 euro). Durata de implementare a unui proiect va fi cuprinsa intre sase luni si doi ani.

Cererile de finantare se completeaza in limba romana si se transmit exclusiv on-line, pana la data de 10.12.2010 ora 17.00, prin intermediul aplicatiei Actionweb, potrivit site-ului fonduri-structurale.ro

AM POSDRU a imbunatatit metodologia de evaluare, astfel ca acum evaluarea proiectelor se face dupa principiul „primul venit, primul servit”. Evaluarea cererilor de finantare primite se realizeaza pentru fiecare proiect, imediat dupa depunerea anexelor solicitate, in functie de data si ora inregistrarii cererii in sistemul informatic. Selectia (declararea proiectului ca fiind aprobat in vederea contractarii) are loc imediat dupa definitivarea evaluarii cererii de finantare.

Mai multe informatii despre Ghidul Solicitantului (conditii specifice – varianta finala) si alte detalii pe fonduri-structurale.ro

Sursa: aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.