Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a afișat lista bursierilor studenți la programul „Inventează-ți Viitorul!” Esti pe lista?

1

Lista bursierilor studenți s-a afișat în prima zi a anului universitar

Fundația Dinu Patriciu a afișat în acest weekend lista bursierilor studenți în programul său Inventează-ți Viitorul!, pentru anul universitar 2011-2012. Aceasta este disponibilă pe site-ul www.fundatiadinupatriciu.ro.

400 de studenți români cu rezultate academice excepționale, dar cu o situație financiară precară și 50 de studenți veniți din Republica Moldova vor primi suport financiar din partea fundației pe durata întregului an universitar. Aceștia au fost selectați pe baza cerințelor privitoare la un venit mediu lunar pe membru de familie sub 400 lei și conform mediilor școlare. Studenții ce-și găsesc numele pe lista recent publicată vor primi lunar o bursă în valoare de 300 de lei.

De la lansarea sa de acum patru ani, programul Inventează-ţi Viitorul! susține elevi de liceu și studenți cu rezultate școlare foarte bune, dar care provin din familii cu resurse financiare modeste. Anul acesta, programul acordă 4.000 burse liceenilor, 400 de burse studenților români și 40 burse studenților proveniți din Republica Moldova. Bursierii 2011-2012 sunt candidați noi în program, dar și bursieri din anul trecut care își păstrează bursa datorită menținerii rezultatelor academice excelente.

Anul acesta, 86% dintre bursierii studenți sunt fete şi 14% băieţi. Media şcolară a bursierilor nou intraţi în program este de 9.95 și de 9.90 pentru cei care au fost bursieri anul trecut și au trecut și de selecția de anul acesta. Venitul mediu pe membru de familie este de 186 lei.

Anul acesta avem a patra generație de bursieri în programul nostru Inventează-ți Viitorul!, cel mai amplu program național de burse private al cărui scop primordial este să lupte împotriva abandonului școlar. Îi sprijinim cu mare bucurie pe tinerii care, deși se confruntă cu grave lipsuri materiale acasă, reușesc să trateze școala cu atâta seriozitate și interes”, a declarat Tincuța Baltag, Director General al Fundației Dinu Patriciu.

Despre Fundația Dinu Patriciu

Fundația Dinu Patriciu este o organizație neguvernamentală, care sprijină și promovează educația, în toate formele sale, ajutând la formarea unor indivizi cu un pronunțat spirit de inițiativă, cu o conștiință civică deosebită și un real simț al responsabilității. Fundația își propune astfel să contribuie la transformarea societății românești într-o societate de cetățeni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. Cu un buget anual de peste 7 milioane USD, fundația dezvoltă programe ample precum: „Inventează-ți Viitorul!”, „Orizonturi Deschise”, „Sponsorizează un Copil”, „Educația Merită”, „Gala Premiilor în Educație” și își propune să contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educațional românesc. Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundația Dinu Patriciu accesați: www.fundatiadinupatriciu.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.