Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romgaz și UNICEF și-au unit forțele pentru sănătatea copiilor

0

Romgaz și UNICEF în România susțin accesul copiilor, în special al celor mai vulnerabili, la servicii medicale la nivelul comunității, în al treilea an de parteneriat în beneficiul copiilor.

Fotografie 1

Începând cu anul 2014, UNICEF, împreună cu partenerii săi, testează în 45 de comunități din județul Bacău Pachetul Minim de Servicii. Astfel, în fiecare comunitate, cel puțin un asistent social, un asistent medical și un consilier școlar, uneori alături și de un mediator sanitar și de un mediator școlar, lucrează împreună pentru a oferi copiilor vulnerabili și familiilor acestora acces la servicii de protecție, educație și sănătate.

Cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din România, Romgaz, va susține în anul 2017 implementarea intervențiilor din cadrul componentei de sănătate a Pachetului Minim de Servicii în cateva comunități din Județul Bacău printre care Găiceana și Motoșeni.

Acest parteneriat cu UNICEF în România vine în întâmpinarea dorinţei noastre de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, în special în comunităţile unde desfăşurăm activităţi. Şansa oamenilor la o viaţă sănătoasă pare a fi ceva de la sine înţeles, doar că de multe ori ne confruntăm cu o realitate neaşteptat de aspră, pe care o trăiesc multe familii chiar din imediata noastră apropiere. Din motive diverse, acestea nu reuşesc să ofere copiilor condiţiile minime pentru a se dezvolta frumos şi sănătos. Prin acest parteneriat avem oportunitatea de a ne implica în mod real în viaţa comunităţilor, oferind sprijin acolo unde este cu adevărat nevoie, dar mai ales oferind îndrumarea necesară pentru ca familiile vulnerabile să se poată proteja de pericolul unei vieţi marcate de educaţie precară, suferinţe şi lipsuri. Sperăm ca acest proiect să devină un exemplu real de implicare socială şi să genereze îmbunătăţirea serviciilor publice în beneficiul comunităţilor”, a spus Virgil Marius Metea, Director General Romgaz.

Pachetul Minim de Servicii are caracter universal, poate fi accesat de orice familie, însă vizează în mod special copiii cei mai vulnerabili și familiile acestora. Echipa de profesioniști colaborează strâns în beneficiul familiilor, lucrând totodată împreună cu actorii relevanți la nivel local, precum primăria, ONG-urile și alți parteneri din comunitate.

„Pentru copiii vulnerabili și familiile lor este foarte important să primească sprijin la ei în comunitate și să învețe cum pot avea o sănătate mai bună. Pentru familie, comunitate și societate per ansamblu, este mai ieftin și mai eficient să prevină spitalizarea copiilor și apariția bolilor, decât să le trateze. Ne bucurăm că Romgaz susține accesul copiilor la servicii la nivelul comunității și prevenția ca soluție pe termen lung”, a declarat Eduard Petrescu, Coordonator Programe, UNICEF în România.

Miercuri, 29 martie 2017, reprezentanții Romgaz și UNICEF au vizitat comuna Motoșeni, unde s-au întâlnit cu reprezentanții autorităților locale, cu profesioniștii de la nivel local, parte a Pachetului Minim de Servicii, cu copii și părinți care au beneficiat de serviciile furnizate în cadrul programului.

Despre Romgaz

Romgaz este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacționare pe piața Bursei de Valori din București și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român cu o participație de 70%. Compania are o experiență vastă în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909.

Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Începând cu anul 2013 ROMGAZ și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.

Despre UNICEF în România

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF lucrează  împreună cu Guvernul, Parlamentul, autorităţi locale, societatea civilă, sectorul privat, parteneri naţionali şi internaţionali şi cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educaţie timpurie de calitate şi la şcoală, pentru protejarea adolescenţilor şi monitorizarea drepturilor copilului, pentru protecţie socială şi pentru mobilizarea de resurse în beneficiul copiilor. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.