Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romanii in Cartea Recordurilor

1

Jurnalistii de la 9am au avut initiativa de a scrie despre un top 7 idei romanesti prezente in Cartea Recordurilor.Nu prea mai sunt potrivite comentariile noastre in plus. Macar simtul umorului este foarte bun la poporul nostru 🙂

Cea mai mare hora! „Unde-s multi puterea creste”…si-au spus peste 16.000 de olteni care au dat mana cu mana si au incins o hora mare, in Slatina, pe 24 ianuarie 2006.

Cea mai mare coliva din lume a fost facuta pe 1 decembrie 2008, la Brasov, pentru comemorarea tuturor sfintilor. Traditionalul preparat a fost impartit miilor de credinciosi care s-au rugat la Moastele Sfantului Andrei, Ocrotitorul Romaniei.

Cei mai multi Mosi Craciun. Peste 3.939 de Mosi Craciun s-au strans in Piata Constitutiei, pe 21 decembrie 2008, la initiativa primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. Timp de 30 de minute, participantii le-au daruit trecatorilor cadouri, indeplinind astfel toate conditiile pentru doborarea recordului precedent, de 3.300 de mosi.

Cea mai mare cantitate de gulas. In anul 2007, in Baia Mare a fost preparat un gulas de 7,3 tone, de catre realizatorii unei emisiuni culinare. Pentru pregatirea gulasului s-au folosit 700 de kilograme de carne de vita, 1.200 de kilograme de cartofi si alte cateva sute de kilograme de legume, mancarea fiind suficienta pentru aproximativ 21.000 de persoane.

Pentru informatii complete acceseaza 9am.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.