Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România EduCaB organizează o campanie de strângere de resurse pentru bibliotecile locale

1

EduCaB a început o campanie de strângere de resurse pentru 626 de biblioteci locale din nouă judeţe din România (Dâmboviţa, Dolj, Vâlcea, Teleorman, Brăila, Vaslui, Suceava, Cluj, Timiş): cărţi, mobilier, calculatoare. Campania se va derula până pe 21 decembrie și se desfăşoară pe bază de voluntariat, iar cele nouă judeţe au fost alese în funcţie de capacitatea fiecărei echipe de voluntari.

Campania-de-Carte-Black

De ce cărţi ar fi nevoie?

În urma contactului nostru direct cu bibliotecile locale din cele nouă judeţe, nevoile stringente de carte se concentrează, dar fără a se limita, la următoarele domenii:

 • beletristică românească (legată de curricula şcolară);
 • beletristică internaţională;
 • cărţi de critică literară;
 • dicţionare – engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă etc.;
 • culegeri şi manuale de limba română, matematică, informatică, chimie, fizică, geografie etc. pentru clasele I-XII;
 • cărţi de specialitate: agricultură (pomicultură, viticultură, zootehnie), legislaţie rutieră, sănătate, cărţi culinare, nutriţie şi activitate fizică, casă şi grădină etc.;
 • cărţi cu tehnici de lucru manual pentru realizarea de accesorii, decoraţiuni, etc.;
 • educaţie economică (antreprenoriat social, educaţie economică, deschiderea de mici afaceri etc.);
 • enciclopedii;
 • cărţi de religie, filosofie, istorie, sociologie, educaţie civică, dezvoltare personală;
 • cărţi pentru copii (poveşti/poezii, cărţi educative, cărţi de colorat, ilustrate/benzi desenate, enciclopedii, ediţii bilingve);
 • ghiduri de călătorie;
 • știinţă si tehnică;
 • reviste şi almanahuri;
 • reviste şi albume de artă;
 • biografii, memorialistică.

Pentru a veni în sprijinul comunităţilor locale, vă invităm să vă alăturați iniţiativei noastre şi să investim împreună în îmbogăţirea fondului de carte din bibliotecile publice din Sistemul Naţional de Biblioteci, refacerea mobilierului şi a resurselor tehnice ale acestora (calculatoare, imprimante, sisteme de sunet etc.)

Cărţile, materialele educaţionale şi celelalte resurse se colectează la sediul Bibliotecii Naţionale a României, în toate librăriile Cărtureşti, sediul Marketer Club (Strada General Constantin Budișteanu 12-14, ap. 7, parter, București) şi sediile bibliotecilor judeţene din cele nouă judeţe beneficiare.

Despre EduCaB

EduCaB România este o platformă inter-instituţională, inter-disciplinară, construită la nivel naţional cu scopul de a creşte capacitatea bibliotecilor publice din ţară de a răspunde nevoilor educaţionale şi de dezvoltare la nivel local.

Suntem momentan peste 20 de organizaţii, grupuri informale, companii, ONG-uri, instituţii publice implicate în implementarea conceptului EduCaB, printre care se numără: Biblioteca Naţională a României, Ipsos România, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală, NexT Cultural Society, Asociaţia „Tineri pentru Europa de Mâine”, START România, Rotaract Dolj şi Suceava, Asociaţia Culturală Ginger Group, Marketer Club, ARTI România, Bibliotecile Judeţene din Vâlcea, Dolj, Dâmboviţa, Suceava, Vaslui, Brăila, Teleorman, Timiş şi Cluj.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Un comentariu

 1. avatar

  Te salut si iti multumesc pentru aceasta postare.Bibliotecile publice-experienta ma obliga sa recunosc-.,au nevoie de acest sprijin.Sprijinul administratiilor publice este minim sau lipseste cu desavarsire.Sa va bucurati de receptivitate si sa mai citesc vesti bune.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.