Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Roche România, în parteneriat cu RNP Romsilva, începe proiectul „Sădește Speranță”

0

Roche România, în parteneriat cu RNP Romsilva, începe proiectul „Sădește Speranță”, prin care dorește să planteze stejari și să sădească încredere într-un viitor mai bun printre pacienții cu poliartrită reumatoidă.

Angajați ai Roche România au plantat stejari în Ocolul Silvic Brănești (35 km de București) pe 13 aprilie, alături de specialiști ai RNP – Romsilva – Direcția Silvică Ilfov,  pacienți cu poliartrită reumatoidă, reprezentanți ai unor asociații de pacienți și jurnaliști.

Acțiunea face parte din proiectul „Sădește Speranță”,  prin care Roche România,  împreună cu asociații de pacienți și alte organizatii non-guvernamentale, dorește sa planteze câte un copac pentru fiecare pacient cu poliartrită reumatoidă tratat cu medicaţie biologică, ca un simbol în lupta cu această boală.

În parteneriat cu  RNP – Romsilva – Direcția Silvică Ilfov, pe 13 aprilie au fost plantați puieți de stejar pedunculat – copac simbol al Centenarului Marii Uniri,  în cadrul parteneriatelor pentru împăduririle din acest an.

Ce este poliartrita reumatoidă

Poliartrita reumatoidă este o boală autoimună cronică, progresivă şi invalidantă care provoacă inflamaţia articulaţiilor mâinilor și picioarelor.² Poliartrita reumatoidă afectează 1 din 100 persoane¹ la nivel mondial, ceea ce înseamnă aproximativ 70 milioane oameni la nivel mondial și aproape 200.000 în România.

”Ca să înțelegeți ce face boala aceasta, gândiți-vă că degetele de la mâini vi se deformează și rămân așa, fixate în poziții nenaturale, imobile și extrem de dureroase. În vremea asta, nu mai puteți să folosiți mâinile nici ca să mâncați, să vă splălați, să vă pieptănați. Nu mai puteți munci, nu mai puteți avea grijă de dumneavoastră. Renunțați la serviciu și probabil același lucru îl va face încă o persoană din familie, pentru că cineva trebuie sa aibă grijă să fiți hrănit și îngrijit.” spune conf. dr. Cătălin Codreanu, Președintele Ligii Române contra Reumatismului.

Pacienții cu poliartrită reumatoidă au riscul de a dezvolta complicații precum osteoporoză, anemie, boli pulmonare, boli de piele.³

Boala poate duce la invaliditate, incapacitate de muncă și pierderea independenței.² Ba chiar mai grav, poliartrita reumatoidă poate reduce speranța de viață cu până la 7 ani.⁴

***

Despre Roche

Roche este unul din pionerii globali ai industriei farmaceutice și de diagnostic, ce inoveaza continuu cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor. Sinergia dintre diviziile de Farmaceutice şi Diagnostic au transformat Roche în lider global al medicinii personalizate, o strategie care își propune să ofere tratamentul potrivit pentru pacientul potrivit, în cele mai bune condiții posibile.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce oferă medicamente diferenţiate clinic în domeniul oncologiei, imunologiei, bolilor infecţioase, oftalmologiei şi afecţiunilor sistemului nervos central. Roche este, de asemenea, lider mondial în diagnosticul in vitro şi în diagnosticul histologic al cancerului, precum şi pionier în managementul diabetului. Fondată în 1896, compania Roche este în permanență în căutarea celor mai bune soluții pentru prevenirea, diagnosticarea și tratarea maladiilor, aducandu-si astfel o contributie sustenabila in societate. 29 de medicamente dezvoltate de Roche – printre care antibiotice, medicamente împotriva malariei şi chimioterapice – sunt pe Lista Medicamentelor Esenţiale elaborată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De asemenea, compania Roche a fost recunoscută opt ani consecutiv ca liderul sectorului farmaceutic al Dow Jones Sustenability Index.

Având sediul central în Basel, Elveţia, Roche este prezentă în peste 100 țări, iar în 2016 compania avea peste 94.000 angajați la nivel global. În 2016, Roche a investit 9,9 miliarde de franci elvețieni în cercetare și dezvoltare, compania raportând vânzări de 50,6 miliarde de franci elvețieni. Compania Genentech, din Statele Unite, este deţinută în totalitate de grupul Roche. De asemenea, Roche este acţionarul majoritar al companiei Chugai Pharmaceutical, din Japonia.

Despre Roche Romania

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992.  În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înființeze societatea comercială S.C. Roche Romania SRL, urmând ca activitatea reprezentanței din București să fie preluată de compania locală nou înființată.

Roche oferă produse și servicii care acoperă întreg spectrul îngrijirilor de sănătate, pornind de la prevenție, tratament și până la monitorizarea post-tratament, în arii terapeutice majore unde există nevoi medicale neacoperite încă.  Prin intermediul Roche România, ambele divizii ale Grupului Roche – divizia de farmaceutice și divizia de diagnostice – sunt prezente pe piața din țara noastră, oferind produse și servicii de înaltă specializare. Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să accesați www.roche.ro.

¹ BBC. Rheumatoid Arthritis. Available at: http://www.bbc.co.uk/health/physical_health/conditions/rheumatoid1.shtml

² NRAS. What is RA? Available at: http://www.nras.org.uk/about_rheumatoid_arthritis/what_is_ra/what_is_ra.aspx

³ Firestein GS. Nature 2003

⁴ WHO. The global burden of Rheumatoid Arthritis in the year 2000. Available at: http://www.who.int/healthinfo/statistics/bod_rheumatoidarthritis.pdf

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.