Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Robotul umanoid NAO vine la INFOMATRIX

0

Universitatea Europei de Sud-Est Lumina (UESEL) organizeaza in perioada 7-8 Aprilie 2012 etapa nationala a concursului international de proiecte informatice INFOMATRIX, concurs care a ajuns anul acesta la cea de-a zecea editie.

Participantii la eveniment vor avea ocazia sa faca cunostinta cu uimitorul robot umanoid NAO, care vine in premiera in Romania la UESEL. NAO este un robot umanoid  care merge,vorbeste, recunoaste si interactioneaza cu oameni si obiecte interactive, si reprezinta un varf al tehnologiei actuale.

La etapa locala a concursului participa peste 130 de proiecte realizate de echipe formate din elevi de liceu sau studenti din toata tara, inscrisi la una din cele cinci categorii ale concursului: “Computer Art” (17 proiecte), “Programming” (37 proiecte) , “Hardware Control” (17 proiecte), “Robotics – Mini Sumo and Line Follower” (23 proiecte) si “Short Movie”(37 proiecte).

Dintre proiectele cele mai interesante mentionam ca vor fi prezentate quadrocoptere realizate de elevi cu diferite aplicatii (camera de supraveghere, dispozitive de inregistrare audio-video, etc), robotei autonomi ce pot indeplini anumite sarcini,si filmulete foarte interesante. Un aspect demn de mentionat este si interesul crescand manifestat de studentii  multor universitati din tara, 24 de proiecte fiind realizate de studenti de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea Babes Bolyai Cluj, Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica Craiova, Universitatea Dunarea de Jos Galati, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Petrosani si Universitatea Europei de Sud-Est Lumina.

“Computer Art” presupune transpunerea in digital a oricarei forme de arta: muzica, desen, picture etc. cu ajutorul computerului.

Participantii la categorii “Programming” dezvolta aplicatii innovative cu aplicabilitatea in lumea reala cu interfata functional si usor de folosit.Aplicatiile pot fi relizate in orice limbaj de programare.

Un proiect realizat la categoria “Hardware Control” presupune folosirea unui PC sau a unor sisteme de control de tipul PIC sau PLC pentru controlul unor sisteme hardware.se acorda o mare importanta originalitatii, utilitatii si functionalitatii proiectului.

Participantii la categoria “Robotics” se pot inscribe la una din cele doua subcaegorii “Mini Sumo” sau “Line Follower”.”Mini Sumo” presuune confruntarea dintre 2 roboti autonomi in care fiecare incearca sa isi impinge oponentul in afara unui spatiu delimitat. In cadrul probei “Line Follower”  un robot autonom trebuie sa parcurga un traseu prestabilit in cel mai scurt timp posibil.

La categoria “Short Film” participantii trebuie sa realizeze un filmulet care propune solutii pentru problemele glonale ale omenirii precum poluarea, folosirea inadecvata a tehnologiei, foamete, saracie, razboaie etc.

Astfel, in cadrul acestei etape vor fi selectate proiectele care vor reprezenta Romania la finala internationala a concursului ce va avea loc in perioada 3-7 Mai 2012 la Bucuresti la care participa peste 150 de echipe din 35 de tari.

Pentru toti participantii la eveniment FESTO pune la dispozitie robotul autonom „Robotino” conceput de catre echipa FESTO si care poate indeplini foarte usor diferite sarcini precum urmarirea unor trasee prestabilite, evita obstacole etc.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.