Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reguli de conduită în trafic – Tiit -Tiit și Ham- Ham

0

Pleci la drum. Te asiguri că iei tot ce îți trebuie. Poate alegi ora pe care o crezi potrivită pentru a nu prinde un trafic prea aglomerat. Pui benzină, verifici asigurarea. Ai rovinietă? Bun! Gustări pentru drum, o cafeluță caldă și bună, apă să te menții hidratat… Te poți uita pe traseu să vezi pe unde ai benzinării cu toalete și gustări în caz că e un drum lung. Ce altceva mai poți face pentru a-ți face drumul cât mai lin? Donează 2 Euro către ROLDA și ai drum liber și liniștit!

Nu. Nu am început să vindem asigurări, deși la cum se descurcă această industrie, am asigura multe fonduri pentru cățeii noștri. Dar uitându-ne puțin la activitatea noastră, am observat că cele mai dramatice cazuri cu care am fost însărcinați au venit pe filiera accidentelor auto. Cele mai urâte lovituri, cele mai periculoase situații, cele mai multe cazuri în care, până la urmă, în ciuda efortului, nu s-a mai putut face nimic au fost în urma unor accidente auto.

Negruț

Negruț nu a știut să semnalizeze atunci când a trecut strada. Nu are claxon, nici vestă reflectorizantă. Nu a avut un stăpân care să-i poarte de grijă și să-l țină pe lângă o casă. Negruț este doar un cățel abandonat la ieșirea din oraș, care cutreiera unde îl duceau lăbuțele și mințișoara de cățel singur și al nimănui.

Din păcate, Negruț a vrut să traverseze un drum. Micuț fiind, nu s-a descurcat foarte bine și s-a ales din această aventură cu o lovitură la coloană, o fractură deschisă și un șold dislocat. De atunci se află în grija personalului medical de la Siavet. Operațiile și recuperarea lui Negruț sunt extrem de costisitoare (cam cât o vacanță la Mamaia la cinci stele în plin sezon). Șansele lui de recuperare sunt mici, dată fiind severitatea accidentului suferit. Dar există, așa că noi vom încerca să-l repunem pe picioare cu ajutorul terapiei.

Helen

Pentru a o ajuta pe Helen a trebuit să o tranchilizăm. Avea fracturi multiple suferite în urma impactului, iar recuperarea ei se anunța a fi extrem de dificilă. Mai mult de atât, a refuzat să mănânce, așa că, în pofida perfuziilor administrate timp de două zile, Helen a murit. Este un câine care a trăit și a suferit pe străzi, mereu printre roțile mașinilor. Dar a murit la noi, într-o încercare disperată de a o salva.

Câinii nimănui nu duc o existență tocmai fericită și lipsită de griji în adăposturi. Chiar și așa, este mai bine decât să moară agonizând după ce au trecut pe sub roțile unei mașini. Sunt mereu alungați, flămânzi, uneori trec strada pentru a căuta un fir de apă să-și potolească setea. Îndură gerul care mușcă din carne și căldurile toropitoare care năucesc mințile unui om în toată firea. Nu ne putem aștepta ca aceste animale să aibă discernământ, să știe pe unde să treacă și pe unde să nu treacă strada.

Nu doar atât, dar câinii care trec strada pot provoca accidente foarte grave. Inclusiv participanții la trafic pot fi răniți. Prin urmare, este în beneficiul tuturor să încercăm să salvăm cât mai mulți câini de pe stradă.

Data viitoare când vrei să pleci la drum, gândește-te la ce poți face tu pentru a avea un drum mai sigur. Donează 2 Euro/Lună către ROLDA, iar noi vom putea strânge cât mai mulți căței. Dacă sunt la noi în adăpost, nu vor trece strada aiurea, punându-se pe ei și pe tine în pericol.

Citește aici poveștile câinilor salvați de ROLDA și implică-te în salvarea animalelor de pe stradă. Și ei merită o viață fericită!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.