Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul “Susține un copil la hidroterapie” clasat pe primul loc în Campionatul de Bine

0

68 de organizații cu 82 de proiecte au participat în perioada 13 noiembrie 2015 – 17 februarie 2016 în cadrul celei de-a treia ediții a Campionatului de Bine, organizat de Bursa Binelui, pentru a atrage cât mai multe fonduri de la un număr cât mai mare de donatori.

Primele trei proiecte care au primit cele mai multe donații sunt “Susține un copil la hidroterapie”, “O șansă la viață pentru persoanele fără adăpost” și “Dotarea Secțiilor de Hematologie cu Infuzomate și Injectomate”. Pentru acestea, Bursa Binelui va dubla suma strânsă în timpul Campionatului, în limita a 5.000 de euro.

Campionatul de Bine 2015 (2)

Donațiile făcute pentru proiectul “Susține un copil la hidroterapie”, vor ajuta 200 de copii cu nevoi speciale din județul Timiș să beneficieze în mod gratuit, săptămânal de ședințe de hidroterapie. Asociația Școala mamei Junior va asigura și transportul fiecărui copil pentru că el să poată participa. Beneficiarii sunt copii prematuri, cu tetrapareze sau alte afecțiuni locomotorii, cu autism, sindrom Down, cu afecțiuni senzoriale (cecitate/surditate), cu vârste de la 3 luni la 18 ani.

Fundația Bucuria Darului, inițiatoarea proiectului “O șansă la viață pentru persoanele fără adăpost” ajută să supraviețuiască peste 300 de persoane, pornind de la o masă caldă, găsirea unui loc de munca sau întocmirea actelor de identitate. Scopul proiectului este de a crea un Centru de zi în Brașov, în care oamenii fără adăpost să poată învăța să redevină independenți.

Cel de-al treilea proiect câștigător își propune să îmbunătățească condițiile de tratament ale bolnavilor de leucemie sau de alte patologii hematologice, fără a mai fi nevoie ca aceștia să apeleze la serviciile medicale ale clinicilor din străinătate. Asociația Română împotriva Leucemiei (ARIL) va direcționa donațiile către secțiile de hematologie Fundeni, SUUB și Colentina.

Donațiile de la cea de-a III-a ediție a Campionatului de Bine însumează 266.755,00 lei atrași de la 4.860 de donatori distincți.

Mai multe detalii despre Campionatul de Bine găsiți pe site-ul www.bursabinelui.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.