Proiectul „START LA TERAPIE 2021”

0

Asociația Învingem Autismul a început anul cu proiectul „START LA TERAPIE 2021”.

Cu ajutorul UniCredit Bank, Asociația Învingem Autismul și-a putut astfel continua misiunea în 2021, suplimentând în perioada ianuarie-martie terapia a 20 de copii și adolescenți cu autism și alte tulburări de dezvoltare din Centrul de zi Învingem Autismul. De asemenea, proiectul a făcut posibilă susținerea integrală a terapiei pentru 3 copii provenind din familii vulnerabile.

Prin implementarea acestui proiect, 23 de copii cu autism și alte tulburări de dezvoltare din cadrul Centrului de zi de recuperare Învingem Autismul au beneficiat la început de an de o terapie individuală 1 la 1, un terapeut pentru fiecare copil, terapia ABA (Applied Behavior Analysis – Analiză Comportamentală Aplicată).

În urma orele de terapie, copiii au dobândit abilități noi de comunicare,  interacțiune socială, joc abilități academice, abilități de motricitate grosieră și fină, abilități de autoreglare emoțională, abilități funcționale de viață independentă (mâncat, spălat, îmbrăcat, mers la toaleta, rutină zilnică, etc.).

În cadrul orelor de terapie ABA din Centrul de zi Învingem Autismul, unii copii învață să vorbească, iar alții să folosească sisteme de comunicare alternative, cum ar fi limbajul semnelor, PECS, scris sau typing. În cadrul grupurilor de socializare și de școală, copiii reușesc o adaptare mai blândă la lumea înconjurătoare, câștigând înca un pas spre o viață indepenentă.

Prin implementarea proiectului, familiile copiilor au primit sprijin la început de an, în efortul lor de a asigura terapia necesară copiilor cu autism, îmbunătățind astfel calitatea vieții întregii familii  prin intervenții personalizate în familie (home-based) și servicii respiro.

Despre Asociatia Învingem Autismul:

Asociația Învingem Autismul este o organizație nonprofit, apolitică și fără scop religios ce a fost înființată în anul 2009.

Asociația are misiunea de a îmbunătăți viața persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional, prin servicii psihologice, integrare în societate, creșterea gradului de independență și facilitarea accesului la educație.

Viziunea noastră este ca România să devină o țară în care drepturile persoanelor cu dizabilități și ale familiilor lor să fie respectate, iar copiii cu autism să aibă acces la servicii de calitate care să crească șansele lor de integrare socială.  Dorim să le oferim șanse egale de afirmare și autodeterminare și să îi ajutăm să își construiască o viață cât mai independentă.

Asociația a suplimentat şedințele de terapie cu mii de ore gratuite, timp de 8 ani, pentru 80 de copii şi adolescenți cu autism, cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor. Anul acesta asociația susține parțial terapia pentru 20 de copii și integral terapia a 3 copii provenind din familii vulnerabile.

www.invingemautismul.ro

https://www.facebook.com/InvingemAutismul

Puteți deveni prieteni ai copiilor cu autism, sprinijind terapia lor, printr-un SMS cu textul AUTISM la 8844.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.