Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul “Feed the soul” a luat sfârșit. Aproape 50 de ONG-iști au învățat cum să treacă mai ușor peste anxietatea provocată de pandemie

0

Contextul pandemic a scos la iveală emoții pe care cu greu ne-am mobilizat ani de zile să le facem față. Unul dintre cele mai afectate domenii a fost mediul ONG. În acest sens, Ema Căpitănescu, inițiatoarea programului, a decis să fie alături de oamenii care dăruiesc zi de zi din timpul și sufletul lor.

“Am fost și eu voluntar ani de zile și știu ce înseamnă o zi într-un ONG, cu atât mai mult în contextul în care ne-am aflat și încă ne aflăm. Pe lângă stresul job-ului propriu-zis, voluntarii sunt expuși unei avașanșe de emoții, iar pandemia nu a fost decât încă un factor care pe mulți dintre ei i-a dezechilibrat. De aceea mi-am dorit să le fiu alături cu o serie de cursuri de inteligență emoțională”, spune Ema Căpitănescu.

“Feed the soul”, programul de inteligență emoțională dedicat ONG-urilor din România, s-a încheiat cu zâmbetele a peste 50 de voluntari. FACED, ARTOut și Iqool sunt cele 3 ONG-uri care au beneficiat de cursuri de inteligență emoțională. Voluntarii au învățat cum să își gestioneze emoțiile, cum să interacționeze cu persoanele cu un trecut tumultuos, cum se formează luarea deciziilor în creier, abordarea traumelor puternice și identificarea pattern-urilor.

Cursurile de inteligență emoțională continuă și în afara programului “Feed the soul” și se adresează tuturor companiilor care își doresc să fie alături de echipele lor și să îi ajute pe angajați să își gestioneze cât mai bine și mai corect emoțiile, precum și situațiile noi, generate de noul context de pe piața muncii.

Angajatorii sau angajații care vor să își înscrie compania la cursurile de inteligență emoțională o pot face pe site-ul https://emacapitanescu.com/ .

*Despre Ema Căpitănescu – este trainer de inteligență emoțională, fost voluntar Serviciul de Ambulanță București-Ilfov și Greenpeace și în prezent membru JCI România și inițiatoarea a numeroase programe de training de inteligență emoțională, printre care proiectul “Feed the Soul”.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.