Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Proiectul “un copil, un copac”

2

Proiectul “un copil, un copac” initiat de portalul zibo.ro consta in plantarea unui pomisor de catre prescolari, dar si de catre elevi din scolile generale si licee.

Acesta va avea loc intre 2-6 aprilie 2012, saptamana declarata de Ministerul Educatiei o „Saptamana altfel”,  perioada in care nu se vor organiza cursuri, ci activitati ecologice. Ca “premiu”, fiecare copil va primi diploma de ecologist si certificat de tutore al copacului, caruia ii va putea da un nume.

Proiectul are o intindere nationala si e inscris in concursul Pepsi Refresh, unde tinteste una din primele 10 pozitii, pentru a fi prezentat in marea finala, in fata juriului compus din Cabral Ibacka, Cristina Bazavan si Mihai Dobrovolschi,  unde miza e premiul cel mare, de 20.000 de euro.

Portalul zibo.ro este unul din cele mai iubite site-uri cu si pentru copii, miile de utilizatori inregistrati fiind implicati pana acum in proiecte precum „saptamana familiei, saptamana fara TV”, „Schimb de jucarii” impreuna cu Cabral, sau concursul de majorete pentru nationala de rugby a Romaniei. 

Motivatia?

„Daca vrei sa prosperi pentru un an, cultiva grau.
Daca vrei sa prosperi pentru zece ani, cultiva copaci,
Daca vrei sa prosperi pentru o viata, cultiva oameni.”
(Proverb chinezesc)

Daca iti place proiectul sustine-l in concurs accesand acest link.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. Pingback: Inverzeste Romania « ziborianul

  2. avatar

    🙂 Au ajuns in top 10, nu? Bravo lor. Este o idee buna de educare a copiilor. Daca nu sunt invatati de mici sa iubeasca mediul inconjurator, in mod cert nu vor invata mai tarziu 🙂

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.