Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Programul de la Noaptea Cercetatorilor / 23 septembrie 2011

0

Programul de desfășurare al evenimentului va fi, la nivel național, între orele 17:00 și 22:00, urmând ca fiecare locație să stabilească dacă, în funcție de numărul de vizitatori, acesta va fi prelungit. Fiecare locație va avea activități specifice în funcție de participarea partenerilor locali.

Sursa: aici.

Intrarea este libera.

Locatiile de desfasurare pentru evenimentul din acest an sunt:

ALBA-IULIA

 • COLEGIUL TEHNIC “APULUM”

Standurile organizate de către foști elevi ai Colegiului vor aduce în atenția publicului subiectul ecologiei (mașinuțe pe bază de hidrogen, case ecologice) precum și invenții din alte domenii dezvoltate la nivel local.

BUCUREȘTI

 • AFI PALACE COTROCENI
 • MUZEUL NAȚIONAL DE GEOLOGIE

Vizitatorii se vor putea implica în activități derulate de cercetătorii din: Institutul Național de Cercetare în Sport, Centrul de Neurologie, Institutul Național de Geologie, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Activitățile științifice vor fi completate pe plan artistic de două concerte.

La evenimentul din București își vor prezenta rezultatele opt dintre echipele înscrise în Concurs.

CONSTANȚA

 • PALATUL COPIILOR

Pentru al treilea an Palatul Copiilor va găzdui evenimentul Noaptea Cercetătorilor deschizându-și porțile pentru ca mințile curioase să poată afla mai multe lucruri despre proiectele desfășurate și rezultatele obținute.

La evenimentul din Constanța își vor prezenta rezultatele două dintre echipele înscrise în Concurs.

 

MEDIAȘ

 • ȘCOALA BAZNA

Pe lângă discuțiile interactive și jocurile organizate, elevii instituției vor prezenta diferite rezultate ale activității derulate în ultimii ani.

PLOIEȘTI

 • COLEGIUL NAȚIONAL “MIHAI VITEAZUL”

 

Ateliere interactive ale științelor exacte, jocuri și concursuri, proiecții 3D, toate se vor desfășura în interiorul instituției adunând laolaltă cercetători și tineri.

SIBIU

 • BIBLIOTECA ASTRA

Într-un cadru ce îndeamnă la studiu și informare, evenimentul va îndemna vizitatorii de toate vârstele să privească cu alți ochi munca de cercetare. Momentul festiv va fi încheiat cu un concert de chitară și pian.

La eveniment își vor prezenta rezultatele trei dintre echipele înscrise în Concurs.

SINAIA

 • ȘCOALA “GEORGE ENESCU”

Evenimentul Noaptea Cercetătorilor va fi inclus în programul Sinaia Forever 2011 unde pe parcursul serii se va putea observa, în aer liber, un laborator mobil.

La eveniment își vor prezenta rezultatele două dintre echipele înscrise în Concurs.

SFÂNTUL GHEORGHE

 • COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI VITEAZUL”

Una dintre atracțiile evenimentului va fi prezentarea muncii de cercetare din domeniul criminalisticii. Cei interesați putând participa activ la adevărate reconstituiri.

TÂRGOVIȘTE

 • MUZEUL NAȚIONAL AL POLIȚIEI

Ca și în anul precedent una dintre atracțiile evenimentului va fi prezentarea muncii de cercetare din domeniul criminalisticii. Cei interesați putând participa activ la adevărate reconstituiri.

Programul va începe la ora 18:00 iar în incheiere va exista un program artistic susținut de către grupul de copii al Palatului Copiilor din Targoviște

TULCEA

 • INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETĂRI ECO-MUZEALE

În cadrul centrului Ecoturistic Delta Dunării, pe lângă activitățile desfășurate la nivel național cercetătorii locali își vor prezenta ultimile rezultate din domenii cum ar fi Geologie, Botanică, Ornitologie și altele.

La eveniment își vor prezenta rezultatele două dintre echipele înscrise în Concurs.

ZĂRNEȘTI

 • LICEUL TEORETIC ZĂRNEȘTI

Pe lângă discuțiile interactive și jocurile organizate, elevii instituției vor prezenta diferite rezultate ale activității derulate în ultimii ani.

HUNEDOARA

 • COLEGIUL NAȚIONAL “EMANUIL GOJDU”

Pe lângă discuțiile interactive și jocurile organizate, elevii instituției vor prezenta diferite rezultate ale activității derulate în ultimii ani.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.