Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primele 4 județe câștigă premiul național al Patrulei de Reciclare 2014 !

0

Primele 4 județe câștigă premiul național al Patrulei de Reciclare 2014 !

Județele Bihor, Covasna, Sibiu și Vâlcea au câștigat premiile naționale ale Programului de Educație de mediu Patrula de Reciclare – ediția 2013-2014! Asociația Română pentru Reciclare RoRec va premia prin câte un eco-party toți elevii și profesorii înscriși în cele 4 Patrule de Reciclare județene. Ei au reusit să îi convingă pe concetățenii lor să trimită la reciclare peste 50g de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) de fiecare locuitor din judet, în perioada 15 noiembrie 2013 – 31 august 2014! 

Este o veste bună nu numai pentru câștigători, ci și pentru noi, toți românii. Înseamnă, în primul rând, că agenții și profesorii Patrulei sunt o forță reală a schimbării. În trei ani, au contribuit la colectarea a peste 600.000 kg de deșeuri electrice în România, comunicând importanța acestui gest familiilor, colegilor, prietenilor și vecinilor lor. Apoi, succesul celor patru județe înseamnă că noi, românii, suntem din ce în ce mai receptivi la apelul copiilor. Acesta este ”premiul” suprem pe care îl câștigă, de fapt, toti bihorenii, covăsnenii, sibienii și vâlcenii: au câștigat lupta cu indiferența și cu inerția și au dovedit întregii țări că putem fi solidari, responsabili și generoși”, a declarat Alexandra Arnăutu, coordonatorul programului.

Performanța Patrulelor județene nu ar fi fost posibilă fără sprijinul Suporterilor – firmele, instituțiile și cetățenii care au predat la reciclare aparate electrice și electronice vechi sau stricate, în contul Patrulelor.

”Sperăm ca, în curând, comunitatea Suporterilor să devină la fel de numeroasă ca cea a agenților și profesorilor Patrulei de Reciclare – cei mai harnici europeni la colectarea deșeurilor electrice. Dacă fiecare agent a reușit să contribuie la colectarea, în medie, a peste 10 kg de deșeuri electrice pe an, atunci fiecare dintre noi ar trebui să putem colecta cele 4 kg cerute de legea europeană”, spune Alexandra Arnăutu.

Doar pe parcursul ediției 2013-2014, echipa națională a celor aproape 20.000 de participanti activi în program a convins mii de oameni să colecteze peste 360.000 kg de deșeuri electrice. Astfel, datorită eforturilor lor, substante toxice conținute de aceste aparate nu vor mai ajunge să polueze mediul, pentru că sunt deja trimise spre reciclare, în instalații specializate. De asemenea, cantități importante de materii prime secundare – metal, sticlă, plastic, vor fi recuperate conform standardelor de mediu, evitându-se astfel risipa resurselor naturale.

Județele Bihor, Covasna, Sibiu și Vâlcea vor sărbători Ziua Patrulei de Reciclare prin câte un eveniment public, la care vor participa agenții, profesorii coordonatori și toţi suporterii lor. În cele 4 județe câștigătoare evenimentele vor avea loc în perioada 26 septembrie-12 octombrie. “Programul va începe cu ateliere eco-educative și de creație, apoi vom parcurge împreună poveștile de succes ale patrulelor și ale suporterilor lor, iar petrecerea se va încheia cu un concert susținut de Los Hermanos Dinamita”, a mai declarat coordonatorul proiectului.

Ziua Patrulei de Reciclare este menită să celebreze succesul comunităților care s-au mobilizat exemplar și au arătat că le pasă de viitorul și de idealurile tinerilor lor.
***
Patrula de Reciclare, programul educativ al Asociației Române pentru Reciclare RoReceste avizat de Ministerul Educației Naționale și se desfășoară cu sprijinul Inspectoratelor Scolare locale. Patrula de Reciclare reunește sute de profesori și mii de elevi pentru care responsabilitatea față de mediu reprezintă un element important de conduită. Agenții și profesorii lor coordonatori promovează neobosiți importanța colectării selective a DEEE în comunitățile lor prin activități de informare și proiecte creative.

unnamed

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.