Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima ediție a Săptămânii Naționale a Educației pentru Prevenire HIV

0

Prima ediție a Săptămânii Naționale a Educației pentru Prevenire HIV – SNEP HIV – este organizată exclusiv ONLINE, este adresată în principal tinerilor de la nivel național și include peste 25 de webinarii despre protecția împotriva HIV, contracepție, prevenire HIV, viața cu HIV în România, recunoașterea semnelor infecțiilor cu transmitere sexuală, îngrijirea pacienților cu HIV și multe altele. SNEP HIV 2020 este organizată de Asociația Semper Musica în parteneriat cu FASMR (Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România) și este susținută de GSK România.

Webinariile vor fi livrate atât de studenți la medicină din cadrul celor 11 asociații de studenți din țară, cât și de reprezentanți ai celor mai importante ONG-uri din România, active în domeniul HIV/SIDA. De asemenea, webinariile vor include atât invitați cu expertiză și experiență importantă în domeniul HIV/SIDA precum medici și activiști, cât și influenceri locali sau persoane care trăiesc cu HIV. PROGRAMUL evenimentului poate fi accesat la următorul link: www.doareu.com/snep

Proiectul vine în contextul în care, Conform Compartimentului pentru Monitorizarea și Evaluarea infecției HIV/SIDA în România, Prof. Dr. Matei Balș, în țară trăiesc cu HIV, în prezent, 16.658 de persoane, 794 cazuri NOI de HIV fiind depistate în 2019. Tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 ani reprezinta 49,7% din totalul cazurilor noi de HIV din 2019. În același timp, 82% dintre elevii de liceu discută rar sau niciodată cu părinții despre debutul vieții sexuale, iar 89% discută rar sau niciodată despre folosirea unui prezervativ (Studiu al Asociației Semper Musica, 2018)

În condițiile de pandemie din această perioadă este foarte greu pentru un ONG activ în domeniul HIV/SIDA sau sănătății, educator HIV/SIDA sau student la medicină să organizeze sesiuni fizice de educație pentru prevenire HIV pentru elevi, tineri și studenți. Puși în fața acestei situații, am fost obligați să transferăm acest tip de educație în mediul ONLINE. Astfel s-a născut SNEP HIV. Prin acest eveniment, acest tip de educație continuă și astfel, ne propunem să prevenim noile cazuri de HIV din rândul tinerilor 14-35 ani.” a spus Bogdan Istrate, Manager Program HIV, Asociația Semper Musica.

Pentru informații suplimentare: office@sempermusica.org

Asociația Semper Musica este una dintre cele mai active organizații din România, din domeniul prevenirii HIV, cu activitate în peste 45 de comunități din țară. În 2014, Asociația Semper Musica devine prima organizație din țară finanțată de Fundația MTV Staying Alive din America, iar în 2016, eforturile asociației din domeniul prevenirii HIV sunt recunoscute prin câștigarea Premiului I la Gala Societății Civile – Proiecte pentru tineret. În 7 ani de activitate în domeniul prevenirii HIV, Asociația Semper Musica a informat direct, legat de infecția cu HIV și contracepție, peste 40.000 de liceeni și tineri, peste 2500 de tineri de la nivel național beneficiind de consiliere specifică online și gratuită.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.