Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima editie a competitiei Romanian CSR Awards si-a desemnat castigatorii

0

Au fost acordate 43 de premii si mentiuni speciale companiilor care au derulat proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala in 2012

Mona Nicolici – Community Relations Manager OMV Petrom, Cornel Ilie – solistul trupei Vunk si bloggerii Cristina Bazavan si Cabral Ibacka au fost castigatorii premiilor speciale acordate de echipa CSRmedia.ro

 

Prima editie a competitiei Romanian CSR Awards 2013 si-a desemnat castigatorii in cadrul unei Gale de premiere dedicata exclusiv companiilor. Au fost acordate 43 de premii si mentiuni speciale, unui numar de 31 de companii care au derulat proiecte de Responsabilitate Sociala in anul 2012. Pe lista castigatorilor s-au aflat atat companii mari, cu peste 500 de angajati, cat si companii cu sub 500 de angajati.

Romanian_CSR_Awards_2013_-208

In cadrul Galei au fost acordate si trei premii speciale, premii ce ai caror castigatori au fost desemnati de catre echipa CSRmedia.ro. La categoria Leader CSR a fost desemnata Mona Nicolici, Community Relations Manager la OMV Petrom, pentru aportul semnificativ adus la dezvoltarea domeniului Responsabilității Sociale Corporative în România. La categoria Star CSR a fost premiat Cornel Ilie, solistul trupei Vunk, pentru disponibilitatea sa de a se alătura cauzelor sociale și de a susține diverse activități pentru a schimba în bine destinele celor mai puțin favorizați de soartă. La categoria Blogger pro-CSR au fost desemnati castigatori Cristina Bazavan si Cabral Ibacka. Lista Castigatorilor poate fi gasita AICI.

„Organizarea acestei competiții a venit în momentul în care domeniul Responsabilității Sociale a cerut o competiție exclusivă. Ne-am gândit că un astfel de eveniment poate să dea un impuls domeniului de CSR din România, prin evidențierea proiectelor și campanilor care au reușit să schimbe lucruri în comunități. Mulțumim celor care au înscris proiecte în această primă ediție a competiției Romanian CSR Awards si partenerilor GSK, Cosmote si E.On Romania care au avut incredere in noi si ne-au sprijinit in organizarea acestei galei”, a declarat Lacramioara Botezatu, Project Manager al Romanian CSR Awards.

Prima editie a Romanian CSR Awards a aliniat la start nu mai putin de 84 de proiecte de Responsabilitate Sociala Corporativa, implementate pe parcursul anului trecut. Valoarea finantarii acordata pentru derularea acestora a depasit 4 milioane de euro. Proiectele inscrise in competitie au fost evaluate de catre opt membri ai Juriului  in intervalul 15 februarie – 15 martie.

Pentru stabiliea castigatorilor, membrii juriului au ținut cont de impactul și relevanța proiectelor pentru comunități. Au luat în calcul, de asemenea, numărul de beneficiari, de angajați și voluntari implicați în proiect, dar și eficiența bugetului investit. Nu în ultimul rând, au fost apreciate rezultate proiectului. Fiecare membru al juriului a evaluat toate cele 84 de proiecte înscrise în competiție. Pentru fiecare proiect validat spre jurizare evaluatorii au acordat maximum 100 de puncte, scorul final fiind dat de raportul dintre totalul de puncte adunat de fiecare proiect în parte și numărul de evaluatori.

Parteneri strategici ai competitiei au fost: GlaxoSmithKline Romania, Cosmote si E.ON Romania.

Parteneri media ai evenimentului au fost: Forbes, Romania Pozitiva, RFI, Actionam Responsabil, Comunicate de afaceri, Ziare.com, Business24, mediaTRUST, GoodSign.ro

 Romanian_CSR_Awards_2013_-192

Conform comunicarii Comisiei Europene din octombrie 2011, toate marile companii de pe piata europeana trebuie ca pana in 2014 sa integreze in operatiunile lor principii si practici de CSR descrise in cel putin unul din standardele internationale recunoscute in domeniu.

CSR (Corporate Social Responsability) este definita de Comisia Europeana ca fiind “un concept prin care companiile isi integreaza voluntar preocuparile sociale si de mediu in activitatile lor economice si in interactiunea cu factorii de interes”. In cazul companiilor, factorii de interes pot fi angajatii, clientii, investitorii, furnizorii si, nu in ultimul rand, comunitatea locala.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.