Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima dată la mare

0

Proiectul ”Prima dată la mare” dă șansa unui număr de 29 de copii din comuna Ștefan cel Mare – județul Călărași ca în data de 31 iulie 2019 să vadă Marea Neagră. Copiii beneficiază de servicii de suport educațional în cadrul Centrului de zi pentru copii „Sfântul Nicolae” din comuna Ștefan cel Mare și provin din familii defavorizate.

Pentru prima dată în viață copiii vor vizita județul Constanța, se vor plimba cu telegondola având prilejul să vadă marea de la înălțime, apoi se vor distra pe plaja Pupa Beach din Mamaia, făcând prima baie în mare, vor servi masa de prânz, după care se vor îndrepta către Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța unde vor asista la spectacolul de la Delfinariu, se vor juca la Intelect Parc și la finalul zilei vor vizita Acvariul.

Copiii vor avea parte de o experiență inedită datorită generozității Asociației Împreună pentru viitor Constanța și a partenerilor care s-au alaturat proiectului luna aceasta. Toate aceste activități fac parte din proiectul “Prima data la mare”, proiect ce își propune oferirea unei zile de neuitat pe litoral în sezonul estival.

„Prin proiectul Prima dată la mare se oferă un prilej extraordinar de a aduce bucurie și amintiri plăcute copiilor din mediul rural sau din familii defavorizate, copii care altfel nu ar avea prilejul să iasă din comunitățile lor, să vadă pentru prima dată marea și să se bucure de experiențe frumoase. Ne bucurăm că am aflat de proiectul Asociației Împreună pentru Viitor Constanța și că am identificat un grup de copii din comuna Ștefan cel Mare, județul Calarași care să beneficieze de un program distractiv și totodată educativ la mare.” (Elena Ulmeanu – psiholog, membru FICE)

Partenerii și sponsorii proiectului în luna iulie sunt: PUPA&PUPU BEACH SRL, AYG ROMÂNIA, Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța, Telegondola Mamaia, SC Valvis Holding Distribution SA,  Gabriela Filimon, Oana Guță și Radio Constanța.

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa

Misiune: Împreună oferim copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comunităţii în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovăm implicarea şi voluntariatul ca instrumente de evoluţie socială.

Federația Internațională a Comunităților Educative (FICE) –Secțiunea România este o organizație nonguvernamentală a profesioniștilor în educație și asistență socială, care apără drepturile copiilor, îndeosebi ale celor aflați în dificultate.

www.ipv-ong.ro

FB : https://www.facebook.com/ipvconstanta/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.