Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premiul „Proiectul de voluntariat al anului din domeniul corporativ”

0

Campania „Impreuna pentru comunitate” a primit premiul „Proiectul de voluntariat al anului din domeniul corporativ”

Campania „Impreuna pentru comunitate”, organizata anul acesta de Holcim Romania, a primit premiul „Proiectul de voluntariat al anului din domeniul corporativ” in cadrul Galei Nationale a Voluntariatului 2012.  

Campania de voluntariat “Impreuna pentru comunitate” a fost organizata in perioada aprilie – iunie 2012, cu ocazia implinirii a 100 de ani de existenta in lume a Grupului Holcim si 15 ani de prezenta locala.

Obiectivul campaniei „Impreuna pentru comunitate” a fost ca pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajati Holcim din toate colturile lumii sa se implice pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale, cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in astfel de actiuni, cel putin 100 de ani. Fiecare companie din cadrul Grupului Holcim a avut libertatea de a alege felul in care implementeaza campania de voluntariat, precum si actiunile menite sa genereze un procent cat mai mare de implicare a angajatilor.

In Holcim Romania, campania de voluntariat s-a concretizat prin 16 actiuni de voluntariat la care au participat 610 de angajati ai Holcim Romania ce au derulat activitati de voluntariat concentrate pe trei domenii – plantari de copaci pentru un mediu mai verde, colectare selectiva de deseuri si reabilitarea unor zone de interes public. Voluntarii romani au depus in comun 5.887 de ore de munca in folosul comunitatii, echivalentul a circa 2,8 ani de munca in folosul comunitatii.

„Acest premiu vine ca o incununare a eforturilor noastre de fi alaturi de comunitatile in care avem operatiuni. Suntem mandri de implicarea si entuziasmul de care au dat dovada angajatii nostri, care au demonstrat inca o data ca actiunile de voluntariat sunt deja o traditie in cadrul Holcim Romania”, a declarat Daniel Bach, Directorul General al Holcim Romania.

Lista completa a actiunilor de voluntariat derulate de angajatii Holcim Romania, precum si informatii detaliate despre ce s-a intamplat in fiecare locatie gasiti la pagina de website www.holcim.ro/ro/impreuna-pentru-comunitate.html

Gala Nationala a Voluntariatului 2012, organizata de Federatia Volum (Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania), s-a aflat anul acesta la a doua editie. Gala Nationala a Voluntarilor este singura competitie nationala care aduce voluntariatul in atentia publicului larg si a mass-mediei, premiind voluntarii, proiectele de voluntariat, coordonatorii de voluntari si centrele de voluntariat.

Holcim (Romania) S.A. detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 16 statii ecologice de betoane, 5 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 1.000 angajati. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul companiei la www.holcim.ro

In 2012, Grupul Holcim sarbatoreste 100 de ani de putere, performanta, pasiune si totodata 15 ani de activitate sustinuta in Romania, cu rezultate notabile in industria constructiilor. Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, dar si servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul detine participatii minoritare si majoritare in circa 70 de tari, pe toate continentele.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.