Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Porsche România – o poveste adevărată despre implicare socială şi responsabilitate

0

Joi, 19 octombrie 2012, Porsche România a confirmat printr-un gest deosebit de generos angajamentul de implicare socială și responsabilitate față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Un autoturism marca Volkswagen Caddy a fost donat de Porsche România pentru a deservi beneficiarii proiectului „Masa pe roți” derulat de sucursala București a Serviciului de Ajutor Maltez în România.

„Masa pe roți” este un program de sprijin al persoanelor vârstnice care sunt imobilizate la domiciliu din cauza vârstei înaintate sau a bolilor de care suferă, având venituri precare şi care nu beneficiază de sprijinul aparţinătorilor. Din octombrie 2011, o masă caldă le este oferita zi de zi unui număr de 14 persoane din capitală, aceștia bucurându-se de un sprijin constant, grație Porsche România.

ŞTIAŢI CĂ…

  • Porsche România a oferit o mașină cu suflet?

Mașina angrenată în proiectul „Masa pe roți” desfășoară un parcurs al solidarității înspre cei mai nevoiași membri ai comunității noastre. Pe parcursul unui an de zile, autovehiculul va parcurge peste 16,000 km, găsind luminița într-un complex labirint al nevoilor!

  • Prin sprijinul oferit de Porsche România, 14 vârstnici din București au traiul mai înseninat zi de zi?

Programul „Masa pe roți” oferă un sprijin constant persoanelor în vârstă, prinse într-un cerc al vulnerabilității.

„Ce m-aș face fără voi?” îi interpelează domnul Marian D., beneficiar, pe cei care îi duc hrana.

  • Peste 3.000 de porții de mâncare caldă vor ajunge în locuințele vârstnicilor singuri?

O dată cu înaintarea în vârstă organismul slăbeşte şi o alimentaţie sănătoasă e esențială pentru a căpăta putere în combaterea bolilor. Prin programul nostru venim în întâmpinarea şi soluţionarea acestor probleme ale vârstnicilor. Trei feluri de mâncare, suficient de consistente, le sunt oferite zilnic, asigurând astfel aportul de nutrienți care să le menţină sănătatea, și așa precară.

  • Gestul de susținere al Porsche România este atât de puternic încât frânge zidul singurătății?

Pentru beneficiarii proiectului, momentul întâlnirii cu reprezentantul Serviciului de Ajutor Maltez în România este cel mai așteptat. Sentimentele de izolare și neapartenență sunt provocate prin discuții, împărtășiri de noutăți, trăiri, gânduri, povești de-o viață.

Hotărârea Porsche România de a sprijini derularea programului “Masa pe roţi” este un gest care ne bucură şi ne emoţionează profund. În aceste momente în care situaţia economică a ţării îngreunează foarte mult traiul de zi cu zi al acestor persoane, susţinerea, deja putem spune cu tradiţie, din partea Porsche România a acestei acţiuni demonstrează implicare şi responsabilitate faţă de comunitate.

Mulțumim Porsche România pentru susținerea pe care ne-o acordă de ani de zile! Sunt cuvinte sincere de mulţumire din partea noastră, şi mai ales din partea vârstnicilor, beneficiari ai acestei dovezi de generozitate.

 

***

Serviciul de Ajutor Maltez în România (SAMR) este o asociaţie non-profit cu sediul la Cluj-Napoca, având 22 de filiale şi sucursale în ţară. A dezvoltat o reţea naţională eficientă de servicii sociale, în cadrul căreia activează 1.200 de voluntari, din care 500 sunt tineri. Programele şi activităţile oferite se adresează celor aflaţi în nevoie, de la copii orfani şi persoane cu dizabilităţi până la vârstnici izolaţi la domiciliu. În momentul de faţă asociaţia derulează peste 100 de programe sociale pentru 4.000 de beneficiari direcţi.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.