INTERVIU: Poartă România pe un tricou COLORat!

0

interviurile-romaniapozitivaSpiritul românesc a ajuns pe tricouri cu modele vesele, ce îmbină elemente tradiţionale şi moderne, de purtat cu drag şi dor în cele mai diverse ocazii. Am stat de vorbă cu cei de la COLOR Tshirts despre ideea tricourilor cu imprimeuri etno-chic şi iată ce ne-au povestit:

Ce este COLOR? Care este povestea din spatele acestui proiect?

Suntem printre norocoșii care au reușit întotdeauna să vadă frumusețea României și a oamenilor care ne înconjoară, care au trecut peste stereotipurile ce pătează imaginea țării noastre. Pentru noi, România este o țară a oamenilor frumoși, care iubesc ceea ce fac, cei care ne-au dus vestea și peste hotare că am fi oameni isteți și muncitori. Avem încredere că și noi, la fel ca mulți alți români, putem face lucuri frumoase într-o țară a carei stralucire din pacate o vad mai degrabă cei care o vizitează decât mulți dintre cei care o locuiesc.

Tricourile COLOR Tshirts au prins contur din dorința noastră de a ne exprima ideile, de a transmite și celorlalți valorile noastre și, de ce nu, pentru a-i molipsi de modul nostru de a vedea partea frumoasă a României și a românilor.

Iubesc Romaneste  colectie dama

Ne-a ajutat experiența de peste 10 ani în design și, totodată, credința că dacă faci ceva cu pasiune ești la locul și în rolul potrivit.

Am ales tricourile în detrimentul altor articole vestimentare pentru ca sunt recunoscute deja ca modalități de a transmite mesaje care te reprezintă. Desigur, contează și faptul că sunt poate cel mai prietenos articol vestimentar, care poate fi purtat în nenumărate combinații și situații.

Pe de altă parte, eram sătui să purtăm tricouri pe care să scrie „Chicago team 1986”, „Royal Gold Club 1960”, „Femme toujours Nr. 1” și alte astfel de mesaje fără niciun sens (faceți un test și uitați-vă cu atenție la tricourile din dulap să vedeți câte dintre ele au mesaje pe care nu le înțelegeți).

De unde vă inspiraţi pentru modelele de pe tricouri?

Roman si PotSursa noastră de inspirație au reprezentat-o poveștile despre românii care pot fi oricând exemple pentru fiecare dintre noi, cei care au dovedit prin reușitele sau gesturile lor că românii sunt în esență oameni frumoși, muncitori, corecți, inimoși și, nu în ultimul rând, puternici.

Cei care poarta deja tricourile noastre din colecțiile „Iubesc Românește” și „Român și Pot”, le-au luat fie pentru designul lor, fie pentru că, fără să li se povestească ceva anume, au rezonat cu emoția care se ascunde în spatele mesajelor fiecăruia dintre ele.

Mândria de a fi român, respectul pentru istoria noastră, prețuirea elementelor tradiționale românești sunt numai câteva dintre elementele care au stat la baza creației acestor colecții.

De la românii cunoscuți în întrega lume, care au ajuns elemente importante în brandul nostru de țară (cum sunt Brancuși, Cioran, Enescu), până la români despre care am aflat întâmplător prin diversele povești mediatizate recent (studenți care au uimit lumea cu ideile lor, oameni simpli și inimoși care au ajuns cunoscuți pentru ajutorul pe care l-au acordat altora fără a dori să câștige nimic în schimb etc.), cu toții ne-au impresionat la un moment dat.

Tricou Romania Print albToate aceste povești care pe noi ne-au inspirat stau la baza tricourilor pe care vi le oferim cu drag pe www.colortricouri.ro.

Avem în acest moment 2 colecții principale:

  • “Iubesc Românește” – Povestea lui “Iubesc românește” este a celor care știu că nicăieri în lume nu pot găsi căldura de acasă, prietenia adevărată așa cum nu-i altundeva, dorul și puterea dragostei românești, viața plină de culoare așa cum numai aici este.
  • “Român și Pot” –  Român și Pot” este povestea românului care crede în el însuși, care își cunoaște puterile și care știe că poate obține ceea ce își dorește, prin el însuși. Este povestea celui care nu așteaptă de la alții, dar care are așteptări de la el însuși. A celui care știe să prețuiască un lucru de calitate și care nu se ferește să arate că este mândru să fie român. Este povestea multora dintre noi, românii.

Care sunt lucrurile pe care le apreciaţi cel mai mult când vine vorba de România?

România este o țară frumoasă, care merită apreciată pentru multe lucruri. Unii remarcă frumusetea peisajelor pe care le oferă, alții bunătatea și simplitatea oamenilor de la țară, ospitalitatea lor, alții modul în care ne-am păstrat tradițiile populare în diverse regiuni. Credem însă că mai ales noi românii ar trebui să vedem și dincolo de aceste aspecte pe care le poate descoperi și un stăin venit într-o vacanță.

Apreciem în mod special simplitatea și omenia românului autentic. Credem că acestea, la care am adauga și toleranța, sunt caracteristicile definitorii ale românilor.

Tricou Romania broderie COLOR

Mai este ceva ce găsești mai puțin în alte state din Europa sau cu atât mai puțin în America… Este vorba despre felul în care oamenii știu să interacționeze, să fie apropiați, să lege prietenii sincere, să dezvolte relații frumoase, să trăiasacă în comunitate și să se ajute la nevoie.

Din fericire, românii au reușit să conserve o formă de interacțiune socială caldă, care nu este specifică unor comunități din prea multe țări. Acesta este de altfel și motivul pentru care mulți români plecați din țară decid să se întoarcă, chiar dacă din punct de vedere profesional o duc bine peste hotare.

Nu în ultimul rand, sunt de remarcat ingeniozitatea și capacitatea de adaptare la orice condiții specifice alor noștri. Ia un român, pune-l într-un mediu total nou și o să se descurce de minune. Ba chiar mai mult, o să aibă rezultate mai bune decât ale multor localnici.

Dacă ar trebui să alegeţi o singură imagine pentru un tricou dedicat românilor, care să simbolizeze România, ce aţi alege?

Tricou Pisica tricolora modelAșa cum menționat, suntem un popor complex, așa că tare greu ne-ar fi să găsim o singură imagine care să ne reprezinte ca întreg. De alfel, cred că dacă am fi descoperit această imagine, nu am mai fi vorbit acum despre tricourile și colecțiile COLOR, ci despre TRICOUL COLOR!

Există o serie de imagini care ne caracterizează și pe care le descoperim cu mare plăcere în experiențele noastre de zi cu zi. Așa au luat naștere modelele care fac acum parte din colecțiile „Iubesc Românește” și „Român și pot”. Fiecare dintre ele este dedicat unei anumite categorii de români. Avem modelul „1918” care amintește de marea unire, de istoria noastră și de mândria națională, „coloana tricoloră”, simbol al eternității și al credințelor românilor. Pe lângă ele, avem și modelele care încadrează delicatele noastre motive populare stilizate, sugerând frumusețea feminină, dar și modele mai jucăușe, cum sunt cele cu „Pisica tricoloră” și „Motanul românesc” pentru că româncele sunt firi vesele și dinamice.

Un vis despre România?

Visăm la ziua în care să realizăm cu toții că noi, românii, avem toate calitățile și resursele necesare să reușim ceea ce ne propunem. Nu există „nu pot”, „nu am șansă” sau „nu mă lasă statul sau societatea”. Fiecare dintre noi poate face lucruri de calitate chiar acum, chiar aici, chiar și în condițiile actuale ale societății românești.

Ne dorim să facem din COLOR un exemplu pentru cele spuse mai sus. Încercăm să arătăm că lucrurile frumoase, făcute cu suflet, reușesc întotdeauna să iasă la suprafață, să se remarce și să aducă rezultate celor care muncesc pentru visul lor.

Mulțumim pentru interviu!

Interviurile RomâniPozitivă, martie 2015

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.