Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Platforma AntiCovidTM și-a propus să crească gradul de informare publică privind inițiativele și campaniile umanitare derulate în Timișoara

0

Vocile solidarității episodul 2: AntiCovidTM

Asociația Culturală Diogene prin proiectul CiviCultura, a publicat al doilea material din campania Vocile Solidarității. Invitatul interviului este Mihai Lisețchi, care povestește despre platforma AntiCovidTM, un spațiu online unde se găsesc mai multe organizații non-guvernamentale sau grupuri de inițiativă care derulează acțiuni umanitare în Timișoara, strâns legate de criza provocată de COVID-19.

Sub sloganul ”Omenia blochează pandemia”, platforma AntiCovidTM și-a propus să crească gradul de informare publică privind inițiativele și campaniile umanitare derulate în Timișoara, să faciliteze comunicarea dintre membrii platformei și diversele părți interesate din comunitate, în timp ce asigură o interfață comună de comunicare între aceștia.

Practic, oricine dorește să afle mai multe, sau să ia parte la acțiuni de ajutorare a persoanelor afectate de criza covid19, este invitat să descopere opțiunile locale disponibile de pe platforma AntiCovidTM, și apoi să intre direct în contact cu organizatorii inițiativei. Tipurile de acțiuni umanitare prezentate pe platformă până în acest moment și care caută voluntari sau persoane implicate sunt: de ajutorare a persoanelor vârstnice, de strângere de fonduri pentru achiziția de echipamente IT pentru copiii fără acces la educația online, de livrare de produse de igienă și alimente pentru familii vulnerabile și copii din mediul rural, dar și altele. Toate detaliile se găsesc pe www.anticvdtm.ro

Campania Vocile Solidarității se derulează timp de 6 săptămâni, și prezintă exemple de organizații sau grupuri care lucrează pentru binele societății, cu scopul de a crește implicarea cetățenilor în astfel de inițiative. Interviurile vor apărea săptămânal pe pagina de Facebook CiviCultura.

Proiectul CiviCultura este organizat de Teatrul Studențesc Thespis și Asociația Culturală Diogene, și constă în acțiuni culturale care promovează implicarea civică a locuitorilor Timișoarei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.