Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Plantăm fapte bune în România”: Marcăm 5 ani de existenţă prin noi acțiuni în 2015!

0

Plantăm fapte bune în România” a deschis seria acțiunilor de primăvară, sâmbătă, 21 martie.

La Armășești, judeţul Ialomiţa, voluntarii au revenit, în al cincilea an consecutiv, pentru a completa puieții de plop alb și ulm care nu au trecut testul iernii. În total, 5.5 hectare de luncă, cu un sol argilos, sărat și neproductiv, sunt ocupate cu o mică pădure plantată și îngrijită din 2011 și până în prezent.

Armasesti3

La prima plantare programată în această primăvară au participat 150 de voluntari, angajaţi ai Luxoft, DB Schennker şi Zenith Media.  Acţiunea a beneficiat de sprijinul Primăriei localităţii Armăşeşti şi al Asociaţiilor Pathos şi EcoAssist – reprezentantul legal al iniţiativei.

Din punct de vedere financiar, plantarea de la Armășești a fost susţinută de companiile Luxoft si DB Schennker.

Plantăm fapte bune în România” va reveni, în luna aprilie, în comuna Peştera din judeţul Constanţa şi Bălţaţi, din judeţul Iaşi pentru noi plantări cu implicarea voluntarilor.

Puteţi suţine iniţiativa Plantăm fapte bune în România” prin:

Armasesti2

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.