Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plajă accesibilizată pentru persoanele cu dizabilităţi

0

Plajă și mare pentru TOȚI

Și anul acesta, pentru al patrulea an consecutiv, Asociația Împreună pentru Viitor Constanța a pus la dispoziția turiștilor cu nevoi speciale de pe Litoral, plaja accesibilizată de la PUPA BEACH din Mamaia pentru a oferi egalitate de șanse și un turism civilizat, deschis tuturor.

Funcțională din luna august 2017, plaja a atras la mare în fiecare an un număr mare de  persoane cu nevoi speciale și insoțitorii acestora din țară și din străinătate.

Și anul acesta cei care au venit la mare au beneficiat gratuit de scaunele flotabile, cu care au putut intra în apa mării fără niciun fel de riscuri, șezlonguri pentru beneficiari și insoțitorii acestora,  bibliotecă pe plajă, cabină de schimb, patru locuri de parcare amenajate special, toaletă accesibilizată iar în schimbul umbrelelor am amenajat umbrare pentru o ședere cât mai plăcută. La rama magică „Amintire de la mare”–s-au putut fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele și marea.

Pe langă toate menționate mai sus , ne-am gandit și la distracția celor care ne-au vizitat, așa că, am pus la dispoziție pe plajă jocuri în mărime uriașă, marca INTELECT PARC.

Pe toată perioada sezonului, voluntarii Asociației și voluntarii străini de la Asociația Creative Plus au fost prezenți zilnic, de la orele 08.00-18.00 oferind ajutor și suport persoanelor cu nevoi speciale.

Reamintim că prima plajă din România pentru persoanele cu nevoi speciale a fost creată în cadrul proiectului „Plajă și mare pentru TOȚI” cu ajutorul unor sponsori inimoși.

Anul acesta în contextul în care ne aflăm, plaja a fost vizitată de un număr de 1500 de persoane, care au beneficiat de toate serviciile gratuite și o vacanță de neuitat.

„În fiecare an vedem mai multe persoane fericite care reușesc să ajungă la plajă și de aceea ne dorim ca pentru anul viitor să achiziționăm încă trei scaune flotabile în valoare de 7500 de euro care să aducă bucurie pe chipurile celor care vin la mare. Pentru acest lucru avem nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet care pot dona o sumă mică de bani în contul asociației” a declarat Mihaela Căruțașu, președinte Asociația Împreună pentru Viitor Constanța.

Mulțumim vountarilor prezenți!

Mulțumim Ramonei Voicu, concesionarul plajei PUPA BEACH, care a avut încredere în proiect și continuă să-l suțină.

Mulțumim partenerilor și sponsorilor: Envirotech Srl, SC Valvis Holding Distribution SA, Procivitas Print, Asociația pentru promovarea educației creativ-ecologice și abilităților inovative Creative Plus din Constanța, Radio Constanța.

FB : https://www.facebook.com/ipvconstanta/

Asociaţia Împreună pentru Viitor ConstanţaMisiune: Împreună oferim copiilor şi tinerilor fără posibilităţi şansa de a schimba viitorul prin educaţie şi dezvoltarea comunităţii în care trăiesc. Acordăm sprijin oricărei persoane în nevoie şi promovăm implicarea şi voluntariatul ca instrumente de evoluţie socială.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.