Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 3000 de participanți și 20 de câștigători la Shakespeare School Essay Competition 2020

0

Shakespeare School Essay Competition 2020, cel mai mare Concurs Național de Creație în limba engleză, a ajuns la ultima etapă, cea a desemnării celor 20 de câștigători. Aceștia au reușit să convingă juriul că ei sunt cei mai buni din țară, la arta argumentării creative în limba engleză.

Anul 2020 a fost și rămâne unul plin de provocări, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe cei peste 3000 de participanți la concursul mult așteptat în fiecare an să se întreacă în condeie virtuale, pentru a-și demonstra talentul și priceperea în redactarea unui eseu original în limba engleză.

Tema eseului de anul acesta nu a fost deloc una ușoară pentru concurenți, care au acceptat provocarea de a-și imagina o lume în care profesorii sunt înlocuiți de inteligența artificială: ‘Imagine a World Where Teachers Are Replaced by A.I.’

Scopul organizatorilor a fost acela de a atrage atenția tinerei generații asupra acestui subiect de interes și de a vedea o lume în care inteligența artificială ar juca un rol primordial în domeniul educației prin ochii tinerilor pasionați de limba engleză.

Am fost plăcut surprinși să descoperim modul inedit în care copiii și tinerii își imaginează și înțeleg contextul complex abordat în acest an la Essay Competition. Viziunea fiecărui participant a fost argumentată serios și cât se poate de realist. Eseurile care au condus la desemnarea câștigătorilor ne-au impresionat în principal prin firul original al poveștilor așezate pe hârtie de tinerii creatori. De asemenea, am fost plăcut impresionați să observăm utilizarea unui vocabular bogat și corectitudinea în exprimare a câștigătorilor, a declarat Adriana Alionte, fondator Shakespeare School și Vicepreședinte al Asociației Shakespeare School pentru Educație.

Despre Shakespeare School Essay Competition

Shakespeare School Essay Competition este un concurs național de creație în limba engleză ce își propune să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovație și originalitatea și să motiveze tinerii să își perfecționeze cunoștințele de limba engleză.

Participarea la concurs a fost GRATUITĂ și deschisă elevilor de gimnaziu și de liceu, cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani.

Shakespeare School Essay Competition s-a desfășurat pe două categorii de vârstă, respectiv 11-14 ani și 15-19 ani. Juriul competiției a fost compus din profesori de la Shakespeare School, care au citit și analizat cu atenție fiecare eseu primit.

La finalul competiției, aceștia au deliberat și au ales cei 20 de câștigători – elevi de gimnaziu și de liceu.

Marii câștigători ai Shakespeare School Essay Competition 2020

La categoria 11-14 ani, Locul I a fost ocupat de Mara Ioana Joarza, urmata pe Locul II de Zene Grace și pe Locul III de Butu Sebastian. Premiile speciale din această categorie de vârstă revin următorilor câștigători: Yannina Cristea, Czondi Flavius Eduard, Nemeth Estera-Alexandra, Andronea David Macarie, Hoțiu Daiana-Antonia, Costea Ruxandra și Popa Bogdan-Mihai.

La categoria 15-19 ani, Locul I a fost ocupat de Gurau Stefania-Sorana, urmata pe Locul II de Bucur Alexandru și pe Locul III de Cumpanasu Catalina. Premiile speciale din această categorie de vârstă revin următorilor câștigătorii: Cioplea Bogdan, Cîrlan Iris, Alexandru Elena-Camelia, Mîrșu Cătălina Ioana, Moldovan Laura, Cerchez Diaba și Constantinescu Iustinian Cristian.

Felicitări câștigătorilor și tuturor celor peste 3000 de participanți pasionați de limba engleză, din toate colțurile țării, care s-au întrecut în creativitate, originalitate și în arta argumentării, în cadrul Shakespeare School Essay Competition – Editia #12. Să ne revedem anul viitor cu forțe proaspete și cu eseuri redactate cu măiestrie de cei mai pricepuți tineri vorbitori ai limbii engleze din România!este mesajul pe care profesorii Shakespeare School au dorit să îl transmită tuturor participanților și câștigătorilor din acest an.

Copiii, tinerii și adulții pasionați de limba engleză pot continua aventura călătoriilor lingvistice în mediul virtual în această vară, prin înscrierea la cursurile de vară de limba engleză de la Shakespeare School, ce se desfășoară online, într-un mediu sigur, accesibil și prietenos.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Agerpres, OKKadou, Simaco Advertising, Romania Pozitiva, edu-news.ro, Portal Invatamant, Edumanager.ro, SuntParinte.ro, SfatulParintilor.ro, CopiiSiMamici.ro, Stiri pentru Copii, Mesagerul de Covasna, News Buzau, Kids News, Stiri.ong, 4CAREER.

Parteneri educationali: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Fischer International, Carturesti, Bucharest English Teachers’ Association – BETA, Romanian Association of Teachers of English, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti (FNAP-IP), Consiliul National al Elevilor.

Sponsori: Hight Edu, British Council, Cambridge Assessment English.

* * *

Despre Shakespeare School

În cei peste 18 ani de activitate, peste 25.000 de cursanți au trecut pragul Shakespeare School, cel mai bun centru de pregătire pentru examenele Cambridge din România, devenit Gold Preparation Centre în 2020. În cadrul a 4 centre de predare a limbii engleze, localizate în 4 puncte cheie ale Capitalei (Ferdinand, Moșilor, Victoriei și Brâncoveanu), Shakespeare School reușește în fiecare an să obțină 97% rată de satisfacție, în rândul părinților, pentru serviciile oferite. Copiii învață engleza de plăcere la Shakespeare School alături de profesori de top, entuziaști, dinamici și foarte bine pregătiți.

Mai multe informații despre Shakespeare School puteți descoperi pe site-ul shakespeare-school.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.