Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 3000 de beneficiari ai proiectului ASSOCLIC 1-2010

0

Pe 13 iulie 2010 Ateliere Fara Frontiere organizeaza ceremonia de premiere a 35 de proiecte propuse de ONG-urile romanesti pentru dezvoltarea comunitatilor locale. Proiectele vor fi premiate prin acordarea a 200 de calculatoare reconditionate in cadrul atelierului de insertiune.

Pe data de 17 iunie a avut loc jurizarea proiectelor eligibile depuse in cadrul poiectului ASSOCLIC 1-2010. Membrii juriului reprezentand o parte din partenerii de proiect (BRD, GDF SUEZ Energy Romania, Fundatia EOS, ECO TIC, Microsoft, McCANN PR si Centras) au fost deosebit de incantati de calitatea proiectelor depuse de asociatiile din intraga tara. Rezultatele jurizarii au fost extrem de stranse, dupa cum se poate vedea si din tabelul laureatilor publicat pe site-ul proiectului: romania.assoclic.org

Calculatoarele acordate pentru castigatori vor fi utilizate pentru desfasurarea proiectelor propuse, proiecte create pentru comunitatile locale in scopul de a creste accesul la educatie si tehnologia informatiei pentru publicul aflat in dificultate.
ASSOCLIC 1-2010 in cateva cifre:
·    71 de proiecte inscrise, din care 59 asociatii preselectate si 35 de proiecte premiate ;
·    626 calculatoare solicitate, din care 200 de calculatoare donate ;
·    peste 3.000 de beneficiari adresati prin proiectele inscrise ale asociatiilor premiate.

Este de mentionat ca un numar tot mai mare de asociatii solicita donatii de echipamente IT&C foarte variate : imprimante color, multifunctionale, scanere, aparatura audio-video de redare si inregistrare, laptopuri precum si softuri de operare si antivirus, precum si softuri educationale sau adaptate pentru persoane cu dizabilitati. Asociatiile dezvolta proiecte pentru categorii de public foarte variate care au nevoi speciale de comunicare, educatie si integrare profesionala.
” Intr-o societate bazata tot mai mult pe tehnologia informatica  este absolut necesar ca persoanele cu deficiente de comunicare verbala sa poata stapani elementele de baza din domeniul IT.   In acest sens dorim sa intindem o mana de ajutor prin crearea laboratorului informatic pentru ca tinerii surdo-muti sa poata fi initiati in utilizarea calculatoarelor ” sustine Ionica Tarau , presedintele Asociatiei  ” 1iunie 2001 „Buzau, asociatie laureata in cadrul proiectului ASSOCLIC 1-2010.
ASSOCLIC 2010 organizat de Ateliere Fara Frontiere isi propune sa doneze 600 de calculatoare reconditionate in atelierul de insertie profesionala in 3 etape. Proiectul ASSOCLIC 2010 s-a realizat cu sprijinul partenerilor: Fondation Blancmesnil, GDF Suez Romania, Fondation Société Générale, BRD, Fundatia EOS, ECO TIC, Microsoft, McCANN PR si Centras.
Ceremonia de premiere va avea loc pe 13 iulie 2010 la sediul partenerului GDF SUEZ Energy Romania, din Bd. Marasesti nr. 4-6, Bucuresti, sector 4.

Despre Ateliere Fără Frontiere România
Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a deschis în 2009 în parteneriat cu Samusocial din România, cu sprijinul Fondului Social European un atelier de inserţiune socioprofesională şi pentru combaterea excluziunii, care oferă persoanelor în mare dificultate un loc de muncă ca rampă de lansare pentru angajarea pe piaţa muncii şi o acompaniere individualizată: consiliere, orientare, formare/calificare şi medierea angajării pe piaţa muncii. Activitatea de recondiţionare a materialelor informatice destinate proiectelor sociale conferă sens muncii salariaţilor în inserţiune.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.