Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 1.100 de pasionați de fotografie au pus arta fotografică în mișcare în acest weekend la Cluj-Napoca

0

Desfășurat în perioada 13-16 octombrie, Photo Marathon a adus în atentia clujenilor expoziții atipice derulate în spații neconvenționale, dezbateri despre fotografie și 2 competiții fotografice, la care au participat peste 1.100 de pasionați de fotografie din Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timişoara şi Bucureşti.

photomarathon3

Competiția Photo Marathon, desfăşurată sâmbătă, 15 octombrie, sub forma unui maraton foto,  unică în Transilvania, a pus la încercare creativitatea şi tehnica a peste 100 de fotografi amatori şi profesionişti din zona Transilvaniei şi nu numai.

Cum s-a desfăşurat competiţia Photo Marathon?

Participanţii au avut la dispoziție 8 ore pentru a ilustra 4 teme alese de către juriu chiar în ziua evenimentului: Străzi din Cluj, Interacţiune, Contradicţie şi Fragil. Ce trebuie precizat însă este faptul că fotografii înscrişi în competiţie au predat fotografii realizate în ziua evenimentului, fără să fie modificate în programe de editare. Astfel accentul a căzut pe ideea creativă, tehnică şi ingeniozitatea participanţilor.

Pe lângă cele 20 de premii în valoare totală de 6.000 lei, câştigătorii maratonului fotografic au oportunitatea de a-şi vedea lucrările expuse în incinta Iulius Mall, în perioada 19 octombrie – 2 noiembrie, dar şi pe paginile oficiale Photo Marathon.

De asemenea, pe parcursul celor 4 zile de Photo Marathon, vizitatorii au putut interacționa cu arta foto în Gara mică din Cluj, în fostul cinematograf Urania, în Atelier Cafe și în Turnul Croitorilor, acolo unde, au fost expuse lucrări ale lui Adi Bulboacă, Alex Gâlmeanu, Vlad Cupșa și Hajdu Tamas.

Despre Photo Marathon

Photo Marathon este un eveniment unic pe piața din România, oferind celor pasionați de fotografie un maraton de expoziții, un maraton de workshop-uri și o competiție fotografică atipică sub forma unui maraton de 8 ore.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.