Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pe 19 Martie, mergem la Moara Vlăsiei, Snagov, să plantăm 6000 de tei, frasini și stejari pe o suprafață de 3 hectare

0

Celebrăm Ora Pământului întorcându-ne atenția către PĂMÂNT – Pe 19 Martie, mergem la Moara Vlăsiei, Snagov, să plantăm 6000 de tei, frasini și stejari pe o suprafață de 3 hectare.

”generatori de fapte bune, generatori de aer curat”

Organizația Națională Cercetașii României (ONCR) reprezentată de cei 3500 de cercetași activi în 37 de județe, formați printr-o metodă educațională care utilizează învățarea prin acțiune, alegem de mai bine de 100 de ani, să dăruim ceea ce am primit, cu scopul să lăsăm în urmă o lume mai bună.

vizual plantare

Pe parcursul anului 2016 ne propunem împreună cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului și Primăria Municipiului București să dezvoltăm în cadrul campaniei de educație pentru dezvoltare durabilă acțiuni care să sensibilizeze cetățenii cu privire la responsabilitatea față de mediu, o mai bună apreciere și valorizare a resurselor naturale și utilizarea responsabilă a acestora.

Pe timpul verii, un hectar de pădure absoarbe o cantitate de dioxid de carbon egală cu cea eliminată de 200 de persoane. În Luna Pădurilor ne propunem atât în București cât și alte orașe să ne petrecem weekend-urile plantând și contribuind la îmbunătățirea calității aerului. Vom celebra în continuare prin acțiunile noastre, marcând în lunile ce urmează sărbători ale calendarului ecologic internațional: Ziua Păsărilor și a Arborilor, Ziua Internațională a acțiunilor pentru Climă, Ziua Biodiversității, Ziua Europeană a Parcurilor, Ziua Mondială a Mediului, Ziua Mondială a Soarelui, Ziua Mondială a Curățeniei, Ziua Mondială a Zonelor Urbane etc.

Te îndemnăm și pe tine să ni te alături!

Sâmbăta, 19 Martie, 200 de cercetași, copii și tineri voluntari, însoțiți de liderii lor cercetași, din Centrele Locale Dimăncescu, Roşu, Alb, Centrul Universitar Bucureşti şi Grupul de Iniţiativă Lupii Ageri Popeşti Leordeni transmit un imbold fiecărui bucureștean să-și îngrijească cu responsabilitate și în mod activ, orașul.
Ne bucurăm de aprecierea şi susţinerea preşedintelui A.N.P.M Toma – Florin Petcu, precum şi a directorilor de la A.P.M Bucureşti şi A.P.M Ilfov pentru buna organizare şi desfăşurare a evenimentului.

Acțiunile de plantare duc la reduceri clare, cuantificabile ale emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă și la avantaje legate de mediu. Pădurile şi măsurile de utilizare a solului au posibilitatea de a reduce emisiile de carbon cu echivalentul a 10-20% din emisiile previzionate de combustibilii fosili până în 2050.

Despre ONCR: 3500 de copii și tineri/ 800 de voluntari adulți/ 79 de centre locale și grupuri de inițiativă/ 4000 de activități educative locale anual/ 100 000 de ore de voluntariat la nivel local/ reprezentare în 37 de județe/ Centrul Educațional H.C. Habermann în Nocrich, Sibiu.

Cercetașia/ Scout Mouvement este una din cele mai răspândite metode educaționale non-formale care oferă o dezvoltare echilibrată, cu conștiință față de valori personale și cu asumare de responsabilitate față de comunitate. Continuitatea mișcării cercetășești în lume se datorează metodei pedagogice, veche de peste 100 de ani, originală printr-o adaptare continuă la nevoile actuale ale comunității. Uitându-ne în urmă, printre foști cercetași întâlnim regi, președinți, premieri, campioni în sport, astronauți, muzicieni, cercetători și artiști. Cercetași care au dobândit celebritatea: Pierre de Coubertin, Regina Elisabeta a II-a a Angliei, Gerald Ford, John F. Kennedy, Martin Luther King Jr., Regele Albert al II-lea al Belgiei, Václav Havel, David Beckham, Tony Blair, Richard Branson, Paul McCartney, Hillary Clinton, Bill Gates, Steven Spielberg, Michael Jordan, Neil Amstrong, George W Bush, Harrison Ford, Jim Morrison, Richard Gere, Mircea Eliade, Mihai Sadoveanu, Mihai Sora.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.