Patrula de Reciclare, record de colectare a deșeurilor electrice cu ajutorul Suporterilor

0

Patrula de Reciclare atinge un nou record: peste 130.000 kg de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) au fost colectate în 2014 cu ajutorul Suporterilor programului!

unnamed
Începând din luna martie 2014, Suporterii Patrulei – firme și instituții din toată țara, au casat aparatele electrice nefolositoare din gestiune și și-au mobilizat angajații și colaboratorii să procedeze la fel cu vechiturile din birouri sau de acasă pentru a-și susține copiii și profesorii din Patrula de Reciclare locală.

Cristian Oprea, managerul proiectului ”Suporterii Patrulei de Reciclare” explică această reușită peste așteptări :
”Este un început ”vertiginos” de ediție! În primele trei luni am colectat cea mai mare cantitate pentru această perioadă, de la lansarea programului, în 2011, datorită Suporterilor. Pentru că și-au propus țeluri din ce în ce mai înalte, agenții din Patrulă au ”bătut la ușa” companiilor și instituțiilor, acolo unde există multe deșeuri electrice, dar, mai ales, acolo unde mulți oameni lucrează, se ajută, se motivează unii pe ceilalți. Acolo unde un gest poate inspira o întreagă comunitate. Echipa Suporterilor care s-a extins, încet, încet, în toată țara, a contribuit semnificativ la reușitele cu care ne mândrim. Puterea exemplului dat de ei este și cel mai important câștig. Acest lucru ne dovedește, fiecăruia dintre noi, cât de simplu poate fi un gest benefic pentru natură și comunitate.”

bauMax este Suporterul de top al anului 2014! Compania a casat peste 12.000 kg de DEEE, în București și în diferite județe și a contribuit la succesul Patrulelor care au câștigat premiile naționale la ediția 2013-2014. ”Vrem să contribuim la misiunea educativă de a responsabiliza elevii şi profesorii pentru ca, apoi, aceştia sa stimuleze reciclarea la scară largă. Colectarea selectivă înseamnă responsabilitate față de mediu și un pas important spre o mai bună calitate a vieții pentru toţi” a declarat Marius Tănase, reprezentant bauMax.

Nici alte companii nu s-au lăsat mai prejos – SC Ciurezu SRL din județul Vâlcea, Tonis Trade din județul Constanța, SC Dunărea SA și Comcereal din Brăila și Panalim din Sibiu au casat, fiecare, peste o tonă de deșeuri electrice în sprijinul Patrulei.

Partenerii ”de tradiție” ai programului – Agenția Națională a Funcționarilor Publici, Inspectorate Școlare locale, Comisariate locale ale Gărzii de Mediu, partenerii media AGERPRES și Radio 3Net ”Florian Pittiș” – au devenit și Suporteri și au inspirat numeroase alte instituții publice să le urmeze exemplul.

Gesturi emoționante de solidaritate au venit mai ales din partea școlilor care, deși nu sunt înscrise în program, s-au alăturat eforturilor de informare și mobilizare ale colegilor lor, cu mari satisfacții.

”Până în septembrie 2015 ne-am propus să atingem cantitatea de 1.000.000 kg de deșeuri electrice colectate de Patrula de Reciclare, de la lansarea programului, iar premisele sunt favorabile”, ne anunță Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociației RoRec.

Firmele, instituțiile, școlile și persoanele pot preda la reciclare deșeuri electrice la punctele de colectare de peste tot din țară, sunând la TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit în toate rețelele de telefonie) sau scriind la suporterpatrula@rorec.org.

Fiecare deponent crește șansele copiilor din județul său, respectiv din Bucuresti, să câștige unul din premiile naționale.

***
Patrula de Reciclare este programul național de educație de mediu desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec cu avizul Ministerului Educației Naționale și cu sprijinul Inspectoratelor Școlare locale. Patrula de Reciclare reunește sute de profesori și mii de elevi care încurajează comportamentul responsabil față de mediu în rândul comunităților lor, promovând colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) prin activități de informare și proiecte creative.
Partenerii ediției 2014-2015 sunt : Agenția Națională de presă AGERPRES, Radio România Actualități, Radio România Regional, Antena Satelor și Radio 3Net ”Florian Pittiș” și portalul de știri www.ziare.com

De la lansarea programului Patrula de Reciclare, în anul 2011, au participat peste 70.000 de elevi și peste 1.800 de cadre didactice, reprezentând tot atâtea unități de învățământ (grădinițe, școli, licee). Ei au contribuit la colectarea a peste 700.000 kg de DEEE în România!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.