Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pasărea Rock încinge Hora fără de hotar

0

O invitaţie la viaţă: trăită plenar, fără rezerve, în comuniune cu semenii – aceasta e Hora fără de hotar, cel mai recent cântec al supergrupului Pasărea Rock (compus din legendarul trio Baniciu, Kappl, Lipan, alături de „noii vechi” colaboratori Cristi Gram, Vlady Cnejevici şi Teofil Boar). Acest rock energic, extrem de ritmat, străbătut de glasul profetic al lui Mircea Baniciu, încearcă să concentreze în câteva minute sentimentul pe care îl poţi trăi la un concert rock. La un un concert Pasărea Rock. Este un eveniment cosmic, la care toţi putem participa. Dintr-o dată, suntem laolaltă parte din horă. Iar hora e nesfârşită…

Poster PASAREA ROCK _ turneu

„Este vorba de însăşi viaţa noastră, de căluşari moderni, hălăduind între est şi vest, căutând în permanenţă autenticitatea originilor”, spune percuţionistul Ovidiu Lipan.

„Sensul existenţei? Nimeni nu-l cunoaşte, dar îl putem descoperi în această horă vârtoasă, încărcată de vibraţii vitale, care se confundă cu însăşi viaţa noastră. Asta e Hora fără de hotar!” – ne mărturiseşte Mircea Baniciu.

„Fără hotar înseamnă deschidere, acceptare, comunicare… Hora este o regăsire, o revenire împreună… pentru a reporni mai departe. Este însăşi menirea trupei noastre, Pasărea Rock: aceea de a reuni culturi diferite, etnii diferite, viziuni diferite, într-o singură horă” – declară basistul, compozitorul şi aranjorul Josef Kappl, care adaugă: „Muzica nu are cum să îndemne la ură sau la separare, este împotriva firii.”

Hora fără de hotar este încă o compoziţie Josef Kappl, în aceeaşi manieră a fuziunii rock-folclor arhaic, cu elemente de orchestraţie noi, care îi vor bucura pe fanii muzicii „mai în forţă”. Versurile îi aparţin şi de această dată textierului Florin Dumitrescu, cel care continuă filonul clasic Foarţă-Ujică, cu un stil mai extrovertit, mai adecvat contemporaneităţii.

Hora fără de hotar și Călușandra (piesa lansată în urmă cu trei săptămâni) se vor auzi în premieră live la Buzău pe 29 noiembrie în clubul No Limit, după care urmează: Bacău, 30 noiembrie (Club The Stage); Constanța, 6 decembrie (Club Phoenix); București, 11 decembrie (Cinema Patria); Alba Iulia, 13 decembrie (Casa de Cultură a Sindicatelor); Cluj-Napoca, 14 decembrie (Euphoria Music Hall), Oradea, 21 decembrie (Window Pub) și Timișoara, 22 decembrie (Filarmonica Banatul).

Fiecare spectacol marca Revolver va fi format din trei părți, spunând „povestea” membrilor fondatori ai grupului. Nu vor lipsi personaje mitice din Cantafabule, hituri semnate Mircea Baniciu, piese celebre ale formației Phoenix și compozițiile originale Pasărea Rock: Legenda, Praznic năprasnic, Pe Argeș în jos, Călușandra, Zoreaua și Hora fără de hotar.

Bilete sunt disponibile în rețelele: Eventim, Bilete.ro, MyTicket.ro, iabilet.ro, biletfan.ro și la casele de bilete ale locațiilor.

Parteneri media: 1 Music Channel, Cațavencii, 24 FUN, Bestmusic.ro, Metalhead.ro, 220.ro, getlokal.ro, orasulm.eu, urban.ro, OOPS Media, Definite Rock.

Melodiile pot fi ascultate aici:

Legenda (muzica și versurile Josef Kappl)

Praznic năprasnic (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Pe Argeș în jos (muzica Josef Kappl, versurile Victor Cârcu)

Călușandra (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Hora fără de hotar (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Facebook BaniciuKapplLipan

Facebook Revolver

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.