Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ParentBank: O noua initiativa care se adreseaza nevoilor parintilor singuri

0

PARENTBANK – „Enhancing the social inclusion of low income single parents” este un proiect de parteneriat strategic Erasmus + in Educatia Adultilor, finantat de Comisia Europeana prin A.N.P.C.D.E.F.P. Are o durata de 2 ani (2019-2021) – Numarul proiectului: 2019-1-RO01-KA204-063798.

Aceasta noua initiativa europeana are drept scop facilitarea integrarii pe piata muncii a parintilor singuri cu venituri mici, prin promovarea accesului acestora la servicii de ingrijire a copiilor si la alte servicii pe care acestia nu si le pot permite.

Initiativa se bazeaza pe faptul ca parintii singuri sunt mai susceptibili sa traiasca cu risc de saracie si excluziune sociala, femeile fiind cele mai afectate, deoarece acestea constituie aproape 85% din toate familiile monoparentale din UE. Mai exact, mamele mai tinere si femeile cu copii mici sunt grupul de parinti cu cel mai mic grad de angajabilitate, in timp ce cu cat nivelul de educatie al mamei este mai scazut, cu atat este mai probabil sa traiasca in saracie.

Masuri drastice sunt necesare pentru a ajuta parintii singuri sa abordeze cu succes nevoile si provocarile lor zilnice. ParentBank va elabora doua programe de instruire: unul pentru imbunatatirea abilitatilor parintilor singuri si celalalt pentru imbunatatirea capacitatii profesionistilor de a incuraja angajabilitatea si dezvoltarea socio-educationala si personala a parintilor singuri. De asemenea, va proiecta o banca de timp online pentru a facilita schimbul de servicii pe care nu si le pot permite (adica ingrijirea copiilor), permitandu-le sa caute locuri de munca si programe de formare, care sa le imbunatateasca nivelul de trai.

ParentBank este implementat in Grecia, Romania, Lituania, Spania, Bulgaria si Croatia de catre urmatoarele organizatii: Asociatia Habilitas – CRFP (coordonator), KMOP – Grecia, SIF – Lituania, Asociacion Caminos – Spania, Parents’Association Step by Step – Croatia si Asociatia Know and Can – Bulgaria.

Pentru a afla mai multe despre ParentBank, va rugam sa vizitati website-ul proiectului: www.parentbank.eu

Contact: Asociatia Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala – email: asoc.habilitas@yahoo.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.