Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Padina Fest da unda VERDE la strans gunoaie!

0

Voluntarii Padina Fest au desfasurat  prima campanie de  ecologizare pe 2011 a platoului de pe valea Ialomitei, Masivul Bucegi

Sambata 14 mai 2011 o  echipa de 5 voluntari Padina Fest a declarat razboi gunoaielor lasate de turisti pe platoul Padina.  Inarmati cu saci, manusi si entuziasm, cei 5 tineri au colectat selectiv, timp de 8 ore, 3 mc de  deseuri pe care le-au dus in zonele special amenajate de depozitare.

Prima campanie de ecologizare a atras atentia asupra volumului mare de gunoaie abandonate de turisti in Parcul Natural Bucegi. Pe langa ecologizarea platoului de pe valea Ialomitei voluntarii Padina Fest au acoperit o raza de aproximativ 10 ha in jurul acestuia, in special pe traseul din Saua Dichiului. In consecinta, pentru editia de anul acesta dar si pentru cele care vor urma, organizatorii si-au propus, pe langa curatarea zonei de eveniment, colectarea de deseuri si de pe traseele turistice iar in viitorul apropiat refacerea marcajelor.

Promovarea zonei turistice, ecoturismul la mare altitudine precum si ridicarea gradului de educare montana in randul participantilor sunt cap de lista cand vorbim de obiectivele acestui festival. Astfel, prin aceste campanii periodice de ecologizare se doreste educarea, informarea si sensibilizarea privind necesitatea colectarii deseurilor din spatiile verzi in vederea reciclarii si astfel conservarii patrimoniului natural.

Padina Fest este un festival ce combina ecoturismul din creierii muntilor cu educatia « verde ». Astfel, conform politicii eco anuntate, organizatorii si-au asumat responsabilitatea colectarii deseurilor si ecologizarea zonei atat inainte cat si dupa festival.

Padina Fest prin activitatile desfasurate sustine astfel  miscarea care reuneste cele 2 simboluri ale anului: Anul International al Padurilor si Anul European al Voluntariatului.

Toti cei care doresc sa participe sau sa primeasca informatii referitoare la urmatoarele campanii de ecologizare a Parcului Natural Bucegi isi pot manifesta interesul la office@padinafest.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.