Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Outdoor Rocks – o inițiativă de convinge tinerii să facă mai multe activități în aer liber

0

Asociația Young Europe Society implementează în perioada 16 – 27 Iulie 2021 în Bălan- Harghita proiectul Outdoor Rocks, un schimb de tineri co-finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene. Proiectul reunește 65 de tineri însoțiți de lideri de grup din România, Bulgaria, Portugalia și Lithuania.

Tema celor 10 zile de activitate este drumeția pe munte și alpinismul. Ghidați de către liderii de grup și experți în domeniu, aceștia o să învețe cum se organizează o drumeție pe munte, care sunt măsurile de protectie ce trebuie luate într-o astfel de activitate, și vor avea oportunitatea să practice alpinism, indiferent de nivelul de experiență anterioară. Locul de desfășurare a activităților va fii Piatra Singuratică, reprezentativă pentru Bălan și pentru trasele de alipinism amenajate pentru toate nivelele de pregătire.

Pe lângă activitățile tematice, tinerii o să ia parte la numeroase activități de team-building, o să descopere care sunt oportunitățile oferite de către programele Comisiei Europene tinerilor și o să își dezvolte simțul civic, împreună cu alte competențe interculturale.

La finalul acestui proiect anticipăm faptul că tinerii participanți o să aibă un interes crescut pentru practicarea activităților în aer liber, în defavoarea timpului petrecut în fata ecranelor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.