Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Organizațiile din educație solicită grup pentru digitalizarea educației

0

Comunitatea ONedu România, Asociația Țara Tinerilor Uniți, Coaliția pentru Educație Digitală, Fundația Autonom și Fundația Dreptul la Educație solicită Ministerului Educației și Cercetării înființarea unui grup consultativ pentru digitalizarea educației din România, în cadrul căruia să se poată implica sindicatele din învățământ, organizațiile non-profit și grupurile civice care activează în acest sens.

Ne dorim un climat educațional fezabil dezvoltării și prin implementarea metodelor digitale de susținere a orelor de curs, de aceea consultarea organizațiilor non-profit ar trebui să fie realizată de fiecare dată când se pregătește o modificare a legii sau noi măsuri în sensul digitalizării educației.

Un exemplu concret îl reprezintă lipsa unor indicații clare pe perioada desfășurării orelor de curs online, fiind folosite diverse platforme într-o unitate de învățământ.

În acest sens, organizațiile solicitante au trimis deja o scrisoare deschisa catre Ministerul Educației și Cercetării privind înființarea unui grup de lucru – consultare pentru digitalizarea educației, care se regăsește la https://s.onedu.ro/scrisoare-digitalizare .

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.