Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Opera Copiilor a ajuns la copiii din mediile vulnerabile

0

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC) și cu sprijinul FEQS România a oferit 100 de abonamente pentru aplicația Opera Copiilor (www.operacomica.ro), pentru copiii din mediile defavorizate sau vulnerabile, precum: spitale de copii, case de copii sau centre familiale din România.

Asociația Sf. Spiridon, DGASPC S4, Fundația FARA din Suceava, Centrul de recuperare Rafael din Popești-Leordeni, Secția de pediatrie de la Institutul Național de Endocrinologie C.I. Parhon sunt primele locuri în care Opera Copiilor a ajuns de săptămâna aceasta!

Dacă până acum puțin timp, copiii din aceste medii erau primiți cu brațele deschise în sălile de spectacole pe baza biletelor în așteptare, achiziționate de spectatorii generoși. OCC a găsit soluția să ajungă la ei și online, împreună cu FEQS Group, dar și cu alte companii care se pot alătura inițiativei. În condițiile actuale, OCC își dorește să intre în casele și inimile tuturor copiilor, prin emisiuni educative și spectacole de calitate. Oricine poate contribui la succesul acestei campanii, prin achiziționarea unui card cadou. Credem cu tărie că toți copiii trebuie să aibă acces la cultură, indiferent de situația în care se află!

Proiectul face parte din campania #StingemGriji – Prevenim Urgențe. dezvoltată de FEQS România și OCC, prin care orice restaurant bucureștean, închis pe durata stării de urgență beneficiază de pachete gratuite de verificare, optimizare și remediere rapidă a sistemelor de protecție împotriva incendiilor (centrale de detecție, senzori, sprinklere și hidranți, instalații de evacuare a fumului și gazelor fierbinți, pompe și bazine). Toate celelalte companii beneficiază de pachete avantajoase, pentru a-și păstra clădirile și birourile sigure la incendiu.

Doar împreună putem să valorificăm cultura și importanța pe care o are în viața oricărui copil!

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a fost prima care a mutat întreaga activitate în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare, precum festivaluri de vară și de iarnă, ,Atelierele ,Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, tururile ,,În Spatele Cortinei”, ,,Escape Room”, ,,Games Room”, ,,Petrecere de ziua de naștere”, ,,Aventura parc”, ,,Abonamente”, ,,Voluntariat”, Aplicația ”Opera Copiilor”, „Căpșunariul Copiilor”, campania ,,Alo, Opera Copiilor?” etc.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.