Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

OMV Petrom continuă să susțină învățământul profesional și tehnic prin Săptămâna Meseriașilor din Țara lui Andrei

0

Beneficiari ai proiectului: 156 de elevi de clasa a IX-a – specializarea mecanici și electricieni – și 81 de profesori

Proiectul se desfășoară în colaborare cu două licee din Prahova – Liceul Tehnologic Mecanic  Câmpina și Colegiul Tehnic Elie Radu Ploiești

Toți beneficiarii proiectului vor primi echipamente digitale pentru a-și putea desfășura  activitatea educațională în regim online

OMV Petrom, susținător al educației profesionale și tehnice din România, continuă proiectul  Tabăra Meseriașilor, în mediul online, într-o formă adaptată contextului actual. Tabăra  Meseriașilor, care anul acesta ar fi ajuns la a șasea ediție, se transformă în Săptămâna  Meseriașilor. Proiectul este menit să crească nivelul de pregătire al elevilor din licee tehnologice și  susține dezvoltarea continuă a cadrelor didactice. Proiectul este adaptat la contextul epidemiologic  actual, cu activități și cursuri care se vor desfășura online în perioada 26 Octombrie – 6 Noiembrie. 

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Trecem cu toții prin momente dificile, iar activitatea  educațională este printre cele mai afectate în contextul pandemiei. OMV Petrom susține învățământul profesional încă din 2015 și ne bucurăm că am găsit soluții pentru a continua  aceste proiecte. Astfel, sperăm să contribuim la corelarea ofertei sistemului educațional cu  cerințele pieței muncii din România.”

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu două licee din județul Prahova: Liceul Tehnologic Mecanic  Câmpina și Colegiul Tehnic Elie Radu Ploiești. Proiectul este dedicat celor 156 de elevi de clasa a IX a, mecanici și electricieni, și celor 81 de cadre didactice și este parte din activitățile planificate în  programul Școala Altfel. Viitorii mecanici și electricieni vor parcurge un program intens, ce include ateliere de dezvoltare personală și profesională. Profesorii implicați în proiect vor participa la cursuri  de formare pentru adaptarea metodelor și materiilor la predarea în mediul online și pentru  managementul situațiilor de conflict în relația profesor – adolescent.  

Toți beneficiarii proiectului din cele două școli partenere vor beneficia de echipamente digitale, tablete  și abonament de internet pe o perioadă de 1 an de zile, in valoare de 37.000 de euro. 

În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, la cursurile susținute de către Asociația Social Incubator, elevii vor învăța despre comunicare, lucru în echipă, încredere în sine, dar și noțiuni relevante pentru orientarea în carieră – redactarea unui CV, simulări de interviuri, noțiuni despre contractul individual de  muncă și cum să caute un loc de muncă în domeniului ales. 

În ceea ce privește atelierele profesionale, mecanicii, alături de NOD Maker Space și electricienii alături  de echipa EFdeN, vor descoperi noțiunile de bază ale meseriei lor, vor înțelege mai bine domeniul ales şi vor primi echipamente de protecție specifice.  

De asemenea, în Săptămâna Meseriașilor, cadrele didactice vor avea ocazia să participe la ateliere  dedicate managementului situațiilor de conflict în relația profesor – adolescent și de adaptare a  metodelor de predare și a conținutului la mediul online. 

Începând din 2015, OMV Petrom a lansat o serie de proiecte dedicate învățământului profesional si  tehnic, a alocat peste 3.5 milioane de euro în proiecte precum Tabăra Meseriașilor, Școala Petroliștilor,  Liga Elevilor Meseriași. În cei 5 ani, proiectele au peste 1.300 de elevi implicați, au fost acordate peste  370 de burse elevilor și aproape 300 de profesori care au urmat cursuri de dezvoltare a abilităților  educaționale. 

Pentru mai multe detalii despre proiect și despre programele de responsabilitate socială dezvoltate de  OMV Petrom vă rugăm să consultați platforma www.taraluiandrei.ro sau www.omvpetrom.com 

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și  gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone  anual și operează o centrală electrică de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere  cu amănuntul, Grupul este prezent în România și țările învecinate prin intermediul a 802 benzinării, la sfârșitul  lunii iunie 2020, sub două branduri, OMV și Petrom.  

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,011% din  acțiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, deține 20,639%  din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 6,997%, iar 21,353% se tranzacționează liber la Bursa  de Valori București și la Bursa de Valori Londra.  

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 30,4 miliarde de euro  reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2019.  

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În  perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din  România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.  

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate related Financial Disclosures (TCFD, Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la  schimbările climatice) privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice.

http://www.facebook.com/PetromRo http://facebook.com/taraluiandrei.ro http://www.youtube.com/PetromRomania http://www.linkedin.com/company/petrom/ http://www.instagram.com/omvpetrom/

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.