Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Olimpiada

0

Olimpicii romani au adunat 12 medalii la Irkutsk

17 Iulie 2006
Sorin Iordache
(Evenimentul Zilei online)

Echipa Romaniei a castigat 12 medalii la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada.

La concursul desfasurat in perioada 7-15 iulie, la Irkutsk (Yakutia, Siberia Orientala), toti elevii romani au obtinut medalii la cele patru discipline de concurs – chimie, informatica, matematica si fizica.Ei au adus aseara pe Aeroportul Otopeni patru medalii de aur, patru de argint si patru de bronz. Medalii de aur au primit Livia Alexandra Ilie – matematica, Laura Ioana Aanei – chimie, Ciprian Alexandru Simion si Victor Rusu – informatica.

Cu argint au fost distinsi Gabriel Lucian Turea si Eugen Mihail Dumitrescu – matematica si Georgeta Cristina Popa – fizica, in timp ce bronzul a fost obtinut de Andrada Ianus si Edvin Memet – fizica, Maria Ana Neferu si Andrei Viorel Iosub – chimie si Cosmin Gheorghe – informatica. Pentru rezolvarea deosebita a unei probleme de chimie, Laura Ioana Aanei a obtinut, pe langa medalia de aur, si locul I absolut (punctaj maxim).

La aceasta editie au participat cinci echipe nationale (Rusia, China, Coreea de Sud, Kazahstan si Romania), 12 echipe din diferite regiuni si orase ale Federatiei Ruse si 3 echipe din Yakutia.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.