Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Obiecte Revizitate, cadouri de designer realizate din materiale recuperate

1

Colecția Obiecte Revizitate” semnată Andreea Coman nu aduce în discuție doar necesitatea unui consum inteligent de resurse, ea face trimitere la adaptabilitate, transformare, reinventare sustenabilă̆. În plină̆ transformare economică̆ și socială̆, colecția îndeamnă în mod subtil la conștientizarea prezentului și a modului în care privim realitatea.

Golden Lanes” ne amintește de trecutul pe care, acum, în plină pandemie, îl evocăm și îl apreciem atât de mult; Hopeinvită la introspecție, în timp ce viitorul este stilizat îndrăzneț în Saved Flower”.

Mesajul unitar al colecției Obiecte Revizitate” este unul optimist. Face referire la reinventare, adoptare, repunere în circulație a obiectelor. Face apel la toleranță: nimeni nu este perfect, toți avem defectele noastre, dar prin unicitatea lor devenim mai frumoși. Extrapolând, obiectele ce nu mai corespund unui anumit standard estetic devin parte integrantă a unui nou conglomerat artistic.

Cele 7 obiecte revizitate (Golden Lanes, Saved Flower, Hope, The Eye, Red Wine, Matisse Decoupees, Winter Forest) sunt realizate din piele recuperată, textile pictate manual, dantelă, paiete, elemente pictate individual.

Andreea Coman s-a specializat din punct de vedere artistic în Paris și și-a definit stilul în București. Unul îndrăzneț din punct de vedere al materialelor utilizate și al tehnicilor abordate în realizarea lucrărilor sale.

Utilizând în special tehnici din arta textilă (țesut, brodat, cusut), Andreea Coman atrage atenția asupra celei mai poluante industrii creative, moda. Fie că sunt obiecte din piele recuperată, textile readuse la viață sau pietre decorative, acestea alcătuiesc împreună o nouă poveste. Capătă un sens, transmit un mesaj.

O selecție a lucrărilor din colecția “Obiecte Revizitate” a fost expusă la Salonul Internațional de la Frankfurt, Ambiente (2017), Festivalul Internațional de Textile Extraordinare din Lyon (2109).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.