Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O nouă generație de profesioniști pregătiți de HeidelbergCement România este gata să intre pe piața muncii

0

O nouă generație de profesioniști pregătiți de HeidelbergCement România este gata să intre pe piața muncii

16 tineri profesioniști au finalizat cu succes cea de-a III-a ediție a Școlii de Ucenicie HeidelbergCement România

București, 15 septembrie 2020. HeidelbergCement România continuă tradiția Școlii de Ucenicie începută în 2014. În cadrul celei de-a treia ediții, finalizată în luna august 2020, 16 ucenici au beneficiat de un program complex de pregătire profesională pentru a obține calificarea în meseria de Operator flux pentru fabrica de ciment. Timp de 24 de luni, ucenicii au fost angajați în baza unui contract de ucenicie în fabricile HeidelbergCement din Fieni, Tașca și Chișcădaga.

Ucenicii au parcurs un plan de formare profesională bine structurat, iar pregătirea lor a fost una completă, în care însușirea cunoștințelor teoretice a alternat cu partea practică, facilitând astfel dobândirea competențelor necesare în practicarea meseriei. HeidelbergCement România este autorizat ca furnizor de formare profesională pentru această calificare, iar întreg procesul de învățare s-a desfășurat sub atenta supraveghere a coordonatorilor de ucenicie, specialiști din cadrul companiei, care le-au arătat ucenicilor nu doar cum să se pregătească temeinic în domeniu, dar și ce înseamnă să îți faci treaba cu responsabilitate și pasiune.

Cei 16 ucenici, acum angajați ai HeidelbergCement România

Cea de-a treia ediție a Școlii de Ucenicie le-a oferit celor 16 ucenici șansa să acumuleze cunoștințele necesare pentru a putea activa în domeniul producției de ciment. Toți au promovat cu rezultate foarte bune examenul final de calificare în meseria pentru care s-au pregătit în ultimii doi ani. Toți absolvenții programului au primit oferte de angajare din partea HeidelbergCement România, dintre care 15 pentru calificarea Operator flux pentru fabrica de ciment, iar unul pentru Laborant flux ciment. În acest moment toți cei 16 tineri sunt angajați în cadrul companiei.

Suntem într-o perioadă în care cu toții avem ceva de învățat, însă cei 16 absolvenți ai Școlii de ucenicie pe lângă abilitățile profesionale pe care le-au câștigat în ultimii doi ani și-au însușit valorile HeidelbergCement și au arătat implicare și pasiune. În contextul unui deficit major de forță de muncă, pregătirea profesională a devenit o adevărată responsabilitate pe care noi, la HeidelbergCement, ne-am asumat-o pentru viitor,” a declarat Florian Aldea, Director General HeidelbergCement România.


Din 2014 HeidelbergCement România pregătește profesioniști

Școala de Ucenicie HeidelbergCement a fost lansată în anul 2014. Acest program de formare profesională prin ucenicie a fost pus în practică din nevoia de a găsi tineri dornici să învețe o meserie și să beneficieze de expertiza profesională a persoanelor care se pregătesc să iasă din industrie. HeidelbergCement România și-a luat angajamentul de a dezvolta o comunitate puternică de specialiști, implicându-se activ în educația și susținerea de programe dedicate încurajării performanței acestora.

***

Despre HeidelbergCement România

HeidelbergCement România SA este unul dintre cei mai importanți producători de ciment, betoane și agregate din România, membru al grupului german HeidelbergCement.

HeidelbergCement România S.A. deține trei fabrici de ciment, situate la Tașca, Fieni și Chișcădaga, 21 stații de betoane, 8 cariere și 5 balastiere de agregate, iar investițiile realizate în România depășesc 520 de milioane de euro.

Dezvoltarea durabilă este cel mai important element al filosofiei companiei care acordă o atenție specială protejării mediului, prin investiții constante și substanțiale în tehnologii de vârf, dar și în programe de educație și formare profesională.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.