Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O investitie privata in viitorul tinerilor studenti la Drept din Romania

0

Școala de Vară Ionescu Sava, ediția 2014, la final.

O săptămână de pregătire „money can`t buy”: o investiție privată de bun simț în viitorul celor mai talentați studenți la Drept din România.

  Scoala de Vara 2014

20 dintre cei mai talentați studenți ai facultăților de Drept din România, 5 zile de training intensiv la Poiana Brașov, peste 20 de sesiuni de curs, 14 specialiști (avocați, magistrați, cadre didactice și reprezentanți ai mediului de business), o bursă de 1.000 RON oferită pe parcursul a 6 luni celui mai performant dintre studenții participanțși o investiție exclusiv privată dedicată susținerii integrale a acestui program – acesta este bilanțul celei mai noi ediții a Școlii de Vară Ionescu și Sava, derulată în perioada 3 – 8 august 2014 la hotel Heraldic Club din Poiana Brașov.

Devenit deja unul dintre cele mai așteptate programe anuale de pregătire extra-academică în domeniul avocaturii de business, Școala de Vară Ionescu și Sava – „Drumul spre avocatură începe cu o aventură” s-a aflat, anul acesta, la cea de-a 4-a ediție. Obiectivul acesteia: investiția în educația de tip practic – ca principală sursă de dezvoltare a noii generații de avocați capabili să contribuie semnificativ la dinamica sănătoasă a mediului de afaceri românesc.

Cu o finanțare susținută integral, în fiecare an, de Casa de Avocatură Ionescu și Sava (ce acoperă costurile de transport, cazare și masă pe durata unei săptămâni pentru peste 30 de participanți – studenți și lectori invitați, costurile de infrastructură de curs și materiale auxiliare), Școala de Vară a oferit participanților, și în 2014, o viziune mai clară asupra a ceea ce înseamnă avocatura de business în viața reală.

Prin abordarea practică axată pe studii de caz, dezbateri interactive și activități specifice domeniului, cursurile școlii au continuat dezvoltarea conceptului de internship lansat încă din 2010 de Casa de Avocatură – menit să completeze cunoștințele teoretice oferite studenților de sistemul de învățământ românesc, fie de stat sau cel privat.

Pe parcursul a 5 zile și peste 20 de sesiuni de curs, cei 20 de studenți selectați să participe au cunoscut și au interacționat cu o serie de 14 avocați, magistrați, cadre didactice, dar și reprezentați juridici ai unor multinaționale de prestigiu ce activează în România. Alături de reprezentanții Casei de Avocatura Ionescu și Sava, participanții au avut posibilitatea de a se implica direct în activitățile specifice meseriei de avocat și dezbate exemple practice pe subiecte precum insolvență, avocatura de consultanță și litigii, avocatura de business sau relația avocat – client. Sesiunile zilnice au fost completate de o serie de activități de dezvoltare personală, studenții participând la un training susținut de consultantul în HR Raluca Eliu, un curs de scriere, un seminar de vorbire în public susținut de Marius Gâlea și Alex Zob, dar și ateliere menite să testeze competitivitatea viitorilor jurişti şi spiritul lor de echipă.

Ca o noutate față de edițiile anterioare, Școala de Vară Ionescu și Sava 2014 a inclus și câteva elemente noi: simularea a două procese și o dezbatere live (streaming pe internet) realizată în parteneriat cu portalul Juridice.ro și adresată mediului profesional.

Am pornit acest proiect al Școlii de Vară în urmă cu patru ani din pură pasiune și din dorința de a o oferi tinerilor o experiență practică și o înțelegere mai clară asupra profesiei de avocat, pentru a acoperi lacunele practice și de detaliu pe care studenții nu le primesc în cadrul facultăților de Drept. Ne dorim să continuăm dezvoltarea acestui proiect, în care să investim toată experiența și entuziasmul nostru pentru a veni în sprijinul viitorilor profesioniști în avocatură. Educația este singura soluție de creștere a unui mediu de afaceri sănătos”, declară Radu Claudiu Ionescu, Managing Partner, Casa de Avocatura Ionescu şi Sava.

Câștigătorul din acest al bursei oferite de Școala de Vară Ionescu și Sava, Alexandru Coraș, este student al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a abținut o finanțare lunară de 1.000 RON, pe care o va primi timp de 6 luni. Acesteia i se adaugă posibilitatea (dar nu obligația) de a participa la un stagiu de practică în cadrul Casei de Avocatură Ionescu și Sava.

Despre Casa de Avocatura Ionescu si Sava

Casa de Avocatură Ionescu și Sava a fost înființată în 2005 de o echipă de avocați cu experiență în cadrul unora dintre firmele de avocatură de renume din Româniia. Într-un timp relativ scurt, Ionescu și Sava a câștigat o reputație solidă pe piața avocaturii din România, prin serviciile juridice de calitate, înțelegerea profundă a nevoilor și business-ului clienților și prin disponibilitate și eficiență.

De la înființarea sa, Ionescu și Sava a asistat și continuă să asiste clienți de primă marime cu activitate în domenii precum industria farmaceutică, auto, bănci și servicii financiare, dezvoltare imobiliară sau producție industrială. În portofoliul de clienți Ionescu și Sava se regăsesc companii precum Mercedes-Benz, Novartis, Angelini, Grupo Lar. Ariile de expertiză ale echipei includ litigii, insolvență, drept fiscal, drept bancar, dreptul concurenței, fuziuni și achiziții.

Ionescu și Sava este membră în cadrul Alliance of Business Lawyers, o rețea internațională de prestigiu, ai cărei membri sunt firme de avocatură din întreaga lume (peste 700 de avocați și 51 de birouri în 32 de țări) care permite companiilor acces la consiliere juridică la nivel internațional. În 2013, Casa de Avocatură Ionescu și Sava a fost desemnată de prestigioasa publicație britanică Acquision International „Firma Anului în Dreptul Concurenței” (Competition Law – Firm of the Year – Romania).

Mai multe informații pe: www.ionescusava.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.