Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Noi structuri de economie socială în proiectul ButiQ.7

0

 În data de 4 decembrie s-a lansat public ButiQ.7 – proiect de economie socială menit să creeze și dezvolte activități generatoare de venituri și noi locuri de muncă pentru persoanele care aparțin grupurilor vulnerabile.

ButiQ.7 este derulat de Asociația Romano ButiQ în parteneriat cu KCMC – K Consulting Management and Coordination și Asociația Umanitară Împreună pentru Ei – Baia Mare.

Ciprian Necula si Gelu Duminica in cadrul dezbaterii

Activitățile vizate de proiectul ButiQ.7 sunt: deschiderea unui restaurant cu specific romani în sediul Muzeului Culturii Rome din București, activități de depozitare documente, arhivistică și legătorie (prin partenerul de la Baia Mare), organizarea a două magazine mobile în județele Cluj și Sibiu, deschiderea unui atelier de croitorie, activități de construcții tradiționale în Deltă și activități de organizare de evenimente – în total sunt 7 structuri de economie socială, cu 39 de locuri de muncă, garantate încă 7 luni după închiderea proiectului.

Cea de-a doua componentă vizează furnizarea de servicii de ocupare pentru 199 de persoane din grupuri vulnerabile (altele decat cele implicate în structurile de economie socială) în domenii precum consilierea, orientarea, medierea și formarea; în plus, în cadrul proiectului beneficiarii vor fi implicați în evenimente de promovare a economiei sociale.

Efectul pe termen lung al proiectului vizează un grup de 238 de persoane: 199 de persoane din grupuri vulnerabile, care vor participa la componenta de informare, orientare, consiliere și mediere; 39 de persoane angajate în cele 7 unități de economie socială („afaceri sociale”) – 7 manageri, 2 specialiși în economie socială și 30 de persoane din grupuri vulnerabile.
Grupul vulnerabil, așa cum este definit în proiectul ButiQ.7, este cel al persoanelor de etnie romă, familii cu mai mult de doi copii sau monoparentale și persoane cu dizabilități și tineri care au părăsit sistemul de protecție la vârsta de 18 ani.

„Romano ButiQ se ocupă, e adevărat, de persoanele vulnerabile, fie ele de etnie romă sau nu. Pe de altă parte este important să vedeți și ce se întâmplă cu oamenii după ce participă la proiectele noastre. Selectarea grupurilor țintă se face în conformitate cu regulile finanțatorului, dar pe noi ne interesează ca cei care beneficiază de asistență să devină independenți, să fie bine integrați, să susțină activitățile și după încheierea proiectului.” (Ciprian Necula, membru fondator Asociația Romano ButiQ)

Proiectul a debutat pe 1 octombrie 2014 și se va derula pe o perioadă de 12 luni.
www.romanobutiq.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.