Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TURDA: Muzeul de știință si iluzii optice este cel mai recent proiect al Asociației Astronomice Pluto

0

Muzeul de știință si iluzii optice este cel mai recent proiect al Asociației Astronomice Pluto, urmând aceeași linie educațională ce se regăsește și la Planetariu Mobil sau Muzeul Iluziilor Mobil.

Fiind o locație fixă cu un spațiu generos de 700mp, voluntarii Asociației Astronomice Pluto au reușit să construiască singurul labirint de oglinzi din Transilvania, cel mai lung tunel Vortex, o cameră Ames uriașă, o cameră Up side Down, holograme didactice, un virtual sand box și multe alte exponate care îmbină știința și iluziile optice.

Ghidajele sunt susținute de cunoscuții „povestitori astronomici” de la spectacolele de Planetariu Mobil, Dan Coltea și Adi Filpisan.

Totodată nu lipsesc experimentele live, experimente care completează curricula din programa școlară, fiind un real suport pentru elevi, profesori și părinți.

Locația muzeului este una neconvențională, fosta Fabrică de bere Turda, în prezent monument istoric.

În amenajarea muzeului s-a încercat păstrarea și punerea în valoare a clădirii, spațiul rezultat fiind unul în care cărămida împreună cu lemnul și metalul ajută la construirea unei atmosfere industriale autentice, dar în acelați timp plin de căldură și ospitalitate.

Muzeul „Fabrica de știință” este deschis sâmbătă și duminică între orele 10:00 – 20:00, iar accesul se face doar cu rezervare la numărul de telefon 0740-365699.

Preț bilet:

22 RON copii (3-18 ani)

28 RON adulți

Family ticket 2+2 90 RON

Grup adulți +10 pers. 22 RON

Grup copii +10 pers. 20 RON

Reguli sanitare: purtarea măștii obligatorie, verificarea temperaturii obligatorie, distanțare minim 2 m, 20mp/persoană. (suprafață muzeu 700 mp).

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.