Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Monumentele din Romania pe Lista Patrimoniului Mondial – UNESCO

0

Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 6 octombrie, de la ora 19:00, la conferinta “Monumentele din Romania care se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO” sustinuta de arhitectul Irina Neacsu.

O poveste colorata in imagini si informatii complexe, prezentarea Patrimoniului UNESCO romanesc aduce in discutie cele mai importante monumente naturale si de arhitectura de pe teritoriul tarii noastre. Intr-o zona marcata de-a lungul istoriei de puternice schimburi culturale orient-occident, dar si de o permanenta fuziune stilistica de influente din cele mai diverse, Romania marcheaza pe lista UNESCO o serie valoroasa de monumente.

Vestigii ale antichitatii, arhitectura evului mediu, pictura renasterii si detaliile rococoului, precum si siturile naturale protejate, toate acestea vorbesc despre complexitatea culturii autohtone, dar si despre marcarea, in context european, a unui teritoriu unic din punct de vedere al sintezei de civilizatii.

Vom vorbi despre arhitectura si arta in contextul social, politic si religios propriu fiecarei epoci, astfel incat vom intelege de ce aceste monumente sunt protejate, ce inseamna pentru noi, romanii, si pentru cultura Europei, unde a stat arta si arhitectura romaneasca in timp ce Europa desfasura marile stiluri istorice.

Vom povesti despre Bisericile din Moldova, siturile sasesti cu biserici fortificate din Transilvania, ansamblul bisericilor de lemn din Maramures, Manastirea Hurezi, Centrul istoric Sighisoara, fortarete dacice din Muntii Orastiei si Delta Dunarii.

Lector:Irina Neacsu

Data si ora: joi, 6 Octombrie 2011, de la 19:00

Cost: 40 ron, 30 ron pentru studenti

Locatie: Artmark, Palatul Cesianu Racovita, Strada C.A. Rosetti nr.5

INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.