Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MOL România va acorda finanțări de 650.000 de lei pentru 50 de proiecte de mediu

0

MOL România va finanța cu 650.000 de lei un număr de 50 de proiecte de protecția mediului, în cadrul celei de-a noua ediții a programului Spații Verzi, derulat de companie împreună cu Fundaţia pentru Parteneriat.

MOL România a lansat programul Spații Verzi în urmă cu aproape un deceniu și compania a rămas fidelă devizei «Pentru cei ce vor mai mult verde». Ne propunem să ne implicăm mai mult, să facem mai mult pentru comunitate și credem că responsabilitatea noastră față de mediu trebuie dublată de eforturi consecvente pe termen lung. Este parte a filosofiei noastre de afaceri și vom rămâne un partener de încredere al celor care vor să realizeze proiecte «verzi», care vor înfrumuseța și îmbunătăți viața comunităților, cu efecte durabile și sustenabile”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman MOL România.

Fundația pentru Parteneriat a selectat cele 50 de proiecte, care vor primi finanțări totale de 650.798 lei, dintr-un număr de 179 de candidaturi, din 35 de judeţe. La fel ca în ceilalți ani, Programul Spații Verzi 2014 are două componente – Spaţii Verzi Urbane și Arii Naturale Protejate.

”Evaluarea proiectelor din cadrul celor două componente ale programului Spații Verzi ne-a demonstrat interesul continuu al organizațiilor neguvernamentale și a comunităților de a se angaja în activități care se ducă la îmbunătățirea condițiilor de mediu urbane, respectiv la conștientizarea valorii patrimoniului natural din România. Modalitățile de abordare descrise în cadrul proiectelor aprobate sunt caracterizate printr-un grad ridicat de inovație și creativitate”,- a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

Pentru componenta Spaţii Verzi Urbane au fost depuse 94 de proiecte, dintre care 27 au fost declarate câștigătoare de către comitetul de evaluare a programului. Asociaţiile câştigătoare vor reamenaja curţi de şcoli, de grădiniţe, parcuri publice, curţi ale centrelor de copii în 25 de oraşe din 17 judeţe.

MOL Spatii Verzi - Urbane 5

De asemenea, vor fi plantați peste 2.000 de arbori și arbuști și în jur de 14.000 flori, pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați de spații verzi. Aceste terenuri vor deveni spații de desfășurare a unor activități de conștientizare de protecția mediului, în special pentru elevi.

Un număr de 85 de proiecte au fost propuse pentru finanțare la categoria Arii Naturale Protejate, iar 23 dintre acestea au fost selectate pentru finanţare. Câştigătorii au obţinut fonduri pentru activităţi tip Junior Ranger, amenajarea de potecilor tematice, organizarea de evenimente precum „Ziua Rezervaţiei”, „Ziua Biodiversităţii”, expoziţii şi amenajarea  unor centre de vizitare. Proiectele se vor derula în 14 judeţe din ţară.

În cadrul celor opt ediții anterioare ale programului Spații Verzi, desfășurate în perioada 2006-2013, s-au implicat peste 134.000 de voluntari. Proiectele finanțate au „înverzit” o suprafaţă de circa 363.000 de metri pătrați. De asemenea, Spaţii verzi a sprijinit 124 de proiecte de popularizare a importanţei ariilor protejate, prin activităţi variate: crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger – în care copiii au fost îndrumați în domeniul protecției și conservării patrimoniului natural, înfiinţarea de poteci tematice în scop educațional.

Suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. În cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finanţare individuală este de 20.000 lei. Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 29.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, având în prezent operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 țări, dintre care 147 în România. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agentia Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul țării, dintre care unul a fost ratificat de către Guvernul României.

Despre Fundaţia pentru Parteneriat

Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului si dezvoltarea comunităţilor din România, contribuind astfel la formarea unei societăţi durabile. Fundaţia dezvoltă si implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă si de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 15 ani au fost sprijinite cu peste 17 de milioane de lei cele 858 de proiecte de protejare a mediului si de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.