Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mindfruit lanseaza 1000delectii.ro, o noua abordare in educatie

0

Luni, 11 februarie, platforma de crowdfunding Mindfruit.ro a lansat un proiect nou, care se adreseaza copiilor de gimnaziu si parintilor preocupati de evolutia si educatia celor mici.

1000delectii.ro este numele unei platforme educationale care are nevoie de 5300 de lei pentru a fi lansata. Platforma este gandita pentru a raspunde nevoilor celor mici si traduce educatia clasica de gimnaziu intr-o formula care reuseste sa le atraga atentia acestora.

Noutatea proiectului consta in abordare. Ideea de la care se pleaca este aceea ca memoria functioneaza cu „un numar de trei exemple”:  acelasi mesaj trebuie receptionat pe trei “canale”  diferite, pentru a fi complet absorbit de cel care doreste sa invete.

Copiii invata jucandu-se cu fisiere power point, word si mp3;  ei vad, asculta, interactioneaza si revin la informatia pe care o utilizeaza individual. In consecinta, 1000delectii.ro stimuleaza alternativ simtul vizual, prin intermediul folosirii power point-ului, simtul auditiv prin mp3 si cel kinestezic prin completarea cu pixul a unui chestionar printat. Metoda 1000delectii.ro reuseste astfel sa activeze o gandire de tip retea pentru arhivarea informatiei. Practic, dupa ce mintea a fost expusa de trei ori, din trei directii diferite, la acelasi mesaj, capacitatea de retinere a individului se apropie de maxim.

Proiectul este activ pe www.mindfruit.ro timp de 2 luni si are nevoie de o suma totala de 5300 de lei pentru a putea functiona.  Sustinatorii proiectului sunt recompensati cu pachete de lectii pentru 1 semestru, 1 an scolar sau mai mult, in functie de pragul financiar in care se incadreaza. Costul pachetelor achizionate acum este la jumatate fata de costul final, practicat dupa lansare.

Pentru mai multe detalii despre proiect, posibilitatile de sustinere si recompensele primite, accesati acest link.

logo

www.mindfruit.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.