Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MECT invita ONG-urile sa se alature in programul Scoala Altfel

0

Stimati parteneri,

Va multumim pentru participarea la intalnirea din 3 februarie 2012 cu doamna Secretar de Stat Oana Badea, in cadrul careia a fost prezentat programul „Scoala Altfel” si oportunitatile de implicare a societatii civile in acest program de educatie nonformala.

Mai mult, in cadrul intalnirii s-au definit directii de actiune specifice la care ONG-urile pot contribui in mod valoros. In acest sens, Ministerul Educatiei face un apel catre organizatiile non-guvernamentale sa se implice in buna organizare a programului ”Scoala altfel”. MECTS este deschis colaborarii cu societatea civila, in asa fel incat oferta de educatie non-formala propusa de ONG-urile cu activitati in domeniul tineretului si a educatiei, cu specific ”educatie nonformala”, sa fie cat mai variata si sa ajunga in cat mai multe scoli.

Ministerul Educatiei invita ONG-urile sa transmita oferta de proiecte catre unitatile de invatamant cu care doresc sa colaboreze in programul „Scoala Altfel”. Pentru o buna desfasurare a saptamanii „Scoala Altfel” si pentru a permite elevilor, profesorilor si parintilor sa cunoasca ofertele, in vederea realizarii unei optiuni de activitati din oferta propusa, rugam ca propunerile de activitati de educatie non-formala sa fie transmise pe urmatorul canal: scoalaaltfel.edu.ro/ong. Pentru alte clarificari privind programul ”Scoala altfel”, va sta la dispozitie scoalaaltfel@edu.ro.

Va multumim si speram intr-o colaborare eficienta in beneficiul scolii si actorilor ei!

Romeo MOSOIU
_____________________________
Consilier Ministru

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.