Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Master de Studii Vizuale și Societate cu antropologul Vintila Mihailescu

0

Master de Studii Vizuale și Societate, program coordonat de antropologul Vintila Mihailescu

De la internet la publicitate, de la prezentarea eu-lui in viata cotidiana la muzee, de la corp si moda la locuinte si peisaje urbane, imaginea domina comunicarea sociala, fiind insa, in acelasi timp, rezultatul unor procese sociale caree utilizeaza mecanisme si strategii adesea comune sau convergente.

Masterul de Studii Vizuale si Societate, organizat in parteneriat cu masterul de Fotografie si Imagine Dinamica de la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, isi propune, in consecinta, sa ofere un program interdisciplinar de constructie si analiza a imaginilor publice din domenii diferite ale vietii sociale, insistand asupra dimensiunii aplicative a discursului vizual. Masterul este deschis absolventilor de invatamint superior umanist.

Examenul de admitere consta in depunerea si sustinerea orala a unui text, intr-una dintre urmatoare variante la alegere:

a) un eseu fotografic pe o tema sociala la alegere, continind imagini comentate (minim 3 pagini de text si un cadru teoretic minimal) referitoare la tema aleasa

b) un eseu (maxim 10 pagini) pe o tema la alegere din domeniul imaginarului social (moda, imaginea corpului, peisaj urban, locuinta si amenajarea spatiului locuit, patrimoniu, film, seriale TV, benzi desenate sau jocuri pe calculator etc.)

c) o analiza (maxim 10 pagini) a imaginii publice in mass media (publicitate si branding, campanii electorale, imaginea unor personalitati, imaginea mediatica a unor colectivitati etnice sau sociale, formate de televiziune, perspective de abordare a unor evenimente etc.)

 

Coordonator program: Vintila Mihailescu

Inscrieri (online): 1.09.2013 – 22.09.2013

Admitere (interviu): 23.09.2013

Detalii: www.politice.ro & (021) 318.08.98

Bibliografie orientativa:

Jean Baudrillard – Simulacre si simulare (Idea Design & Print, 2008)

Gilles Lipovetsky si Jean Serroy – Ecranul global (Polirom 2008)

Pierre Bourdieu – Despre televiziune (Art 2007)

Lista cursurilor: Practica observatiei, Metode de cercetare calitativa a imaginii, Privirea antropologica, Imagine si societate, Sociologia filmului, Cultura materiala, Comunicare si design in spatii virtuale, Imagine patrimoniala si branding, Antropologie vizuala

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.