Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Marius Manole este primul care devine VOCEA copiilor cu autism – Campanie de SMS Autism Voice

0

Te-ai gândit vreodată cum te-ai putea descurca în viața de zi cu zi dacă ai putea să pronunți doar două-trei cuvinte? Am provocat câțiva artiști, în numele copiilor care fac terapie în centrele Autism Voice, să facă acest exercițiu. Să-și imagineze cum s-ar descurca dacă vocabularul lor s-ar reduce la cuvintele pe care le învață copiii după luni sau chiar ani de terapie.

Marius Manole este primul artist care a încercat, la provocarea lui Dani – un băiețel cu tulburare de spectru autist – să se facă înțeles cu doar 3 cuvinte. Rezultatul este o micro-piesă de teatru emoționantă, din care înțelegem foarte clar bariera de comunicare dintre un copil cu autism și lumea din jur. O poți vedea în video-ul de mai jos și poți face chiar mai mult de atât:.  trimițând VOCE la 8844 pentru a contribui lunar cu 2 Euro la terapia copiilor și la procesul lor de recuperare.

Pentru a învăța să vorbească, un copil cu autism are nevoie de sute sau mii de ore de terapie – de minimum 4 în fiecare zi. Autism Voice poate oferi gratuit orele de terapie pentru cei 200 de copii din centrele sale dacă strânge 50.000 de sms-uri lunar. Ajută-ne să ducem mesajul nostru spre cât mai mulți oameni și să strângem sms-urile necesare terapiei copiilor cu autism!

Urmează și alți artiști care au răspuns provocării de a-și defășura meseria utilizând doar câteva cuvinte.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.