Marele premiu Innovation Labs 2024 vine la Cluj ­čĺí Rhythm Touch, care a dezvoltat o br─â╚Ťar─â menit─â s─â ajute persoanele cu deficien╚Ťe de auz s─â se bucure de muzic─â

0

O echipă formată din patru studente la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatică și Calculatoare, a câștigat aseară Marele Premiu în finala Innovation Labs 2024, desfășurată la Universitatea Politehnică din București.

Este vorba despre echipa Rhythm Touch, care a dezvoltat o br─â╚Ťar─â menit─â s─â ajute persoanele cu deficien╚Ťe de auz s─â se bucure de muzic─â, de spectacole ╚Öi de festivaluri, elimin├ónd barierele ├«n experien╚Ťele culturale pentru acestea. Echipa este format─â din: Iulia Bara, M─ârioara Mihali, Ioana Popa ╚Öi C─ât─âlina Rizel.

Echipa Rhythm Touch ╚Öi-a ├«nscris ideea ├«n programul Innovation Labs Cluj-Napoca, al─âturi de alte 55 de echipe, ╚Öi a intrat ├«n Hackathonul desf─â╚Öurat ├«n 23 – 24 martie 2024 la ABC Incubator. Dup─â prima selec╚Ťie, ├«n programul de mentorat au intrat 18 echipe, care au beneficiat de sprijin ╚Öi sfaturi din partea partenerilor locali, pentru a-╚Öi dezvolta ╚Öi rafina ideea. Programul s-a desf─â╚Öurat pe parcursul a 10 s─âpt─âm├óni ╚Öi a inclus workshopuri pe diverse teme, sesiuni de networking ╚Öi mentorat.

Pe 25 aprilie a avut loc BoostDay, ├«nc─â o etap─â de selec╚Ťie, ├«n care participan╚Ťii au venit s─â arate juriului progresele f─âcute. Zece echipe au trecut mai departe ╚Öi au participat ├«n semifinalele care au avut loc ├«n data de 13 mai. Pentru final─â au fost selectate trei echipe din Cluj, care au concurat la Bucure╚Öti, ieri, al─âturi de alte 13 echipe din toat─â ╚Ťara.┬á

Toate echipele ╚Öi-au prezentat ├«n fa╚Ťa juriului produsul ╚Öi strategia de business, r─âspunz├ónd la ├«ntreb─âri suplimentare – totul ├«n doar 4 minute.

Celelalte dou─â echipe finaliste clujene au fost: BrainFill, care dezvolt─â o platform─â educa╚Ťional─â prin care adolescen╚Ťii pot ├«nv─â╚Ťa mai eficient programare, ╚Öi Sensera, cu o aplica╚Ťie care ofer─â terapie personalizat─â pentru paralizia facial─â, av├ónd ca scop ├«mbun─ât─â╚Ťirea recuper─ârii pacien╚Ťilor ╚Öi a calit─â╚Ťii vie╚Ťii.

Innovation Labs se desf─â╚Öoar─â de 12 ani ╚Öi este cel mai important program de accelerare pentru startup-uri early-stage venite din mediul universitar din Rom├ónia, oferind un cadru de mentorat ╚Öi de dezvoltare pentru proiectele din zona tech. Programul de╚Ťine o infrastructur─â complex─â de suport, adun├ónd laolalt─â o comunitate extraordinar─â de parteneri din business, tehnologie, profesioni╚Öti din lumea startup-urilor, din cercetare ╚Öi mediul academic, din administra╚Ťie public─â ╚Öi din ONG-uri.

La Cluj, Innovation Labs este implementat pentru al treilea an consecutiv de Transilvania IT Cluster, cu sprijinul partenerilor locali, Wolfpack Digital ╚Öi Linnify, ╚Öi al partenerului na╚Ťional, AROBS, toate fiind companii membre ale clusterului.

Foarte important─â este ╚Öi implicarea universit─â╚Ťilor clujene: Universitatea ÔÇŁBabe╚Ö-BolyaiÔÇŁ, Universitatea Tehnic─â din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicin─â ╚Öi Farmacie ÔÇťIuliu Ha╚ŤieganuÔÇŁ din Cluj-Napoca, Universitatea de ╚śtiin╚Ťe Agricole ╚Öi Medicin─â Veterinar─â din Cluj-Napoca ╚Öi a ambasadorilor din cadrul acestora.

Innovation Labs este un program implementat de Asocia╚Ťia Tech Lounge ├«n parteneriat na╚Ťional cu BRD – Groupe Soci├ęt├ę G├ęn├ęrale, Orange Rom├ónia, Arobs Transilvania Software, Eviden, UiPath si Stripe, al─âturi de Universitatea Na╚Ťional─â de ╚śtiin╚Ť─â ╚Öi Tehnologie Politehnica Bucure╚Öti, Funda╚Ťia Rom├óno-American─â ╚Öi Early Game Ventures ca parteneri strategici.┬á

Despre Transilvania IT Cluster

Transilvania IT Cluster adun─â sub aceea╚Öi umbrel─â peste 180 de companii inovatoare, universit─â╚Ťi, institu╚Ťii de cercetare, autorit─â╚Ťi locale ╚Öi ONG-uri, cu scopul de a stimula colaborarea, inovarea ╚Öi dezvoltarea sustenabil─â a industriei IT ├«n regiune ╚Öi ├«n ├«ntreaga ╚Ťar─â. Transilvania IT Cluster ofer─â o platform─â de networking ╚Öi schimb de cuno╚Ötin╚Ťe, facilit├ónd parteneriate strategice ╚Öi promov├ónd dezvoltarea competen╚Ťelor ╚Öi a afacerilor ├«n domeniul IT.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informa╚Ťie ╚Öi educa╚Ťie pozitiv─â, Rom├óniaPozitiv─â.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre Rom├ónia de la peste 30 de autori ╚Öi colaboratori ├«nc─â din 2006. Sus╚Ťinem programe educa╚Ťionale (├«nv─â╚Ťare ╚Öi dezvoltare) cu diverse tematici ╚Öi am lucrat cu peste 10 000 de participan╚Ťi ├«n ultimii 20 de ani. La acest cont de autor public─âm articole, comunicate de pres─â, opinii ╚Öi imagini pe care le primim de la colaboratori ╚Öi parteneri, dar select─âm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim s─â promov─âm pe platforma noastr─â. De Bine despre Rom├ónia.

Comenteaz─â

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.